Rodri proglašen najboljim igračem Eura

 TOBIAS SCHWARZ Afp
JE LI ON DOISTA ‘TAJ‘?

Odluka Uefe je šokantna. Zanemarili su čak četiri igrača, a mnogi od njih odigrali su turnir života

Mnogi smatraju da mu na ovaj način žele napraviti podlogu za još veću nagradu
Piše: SNObjavljeno: 15. srpanj 2024. 06:11

Rodrigo Hernández Cascante, u nogometnim krugovima poznatiji kao Rodri, proglašen je najboljim igračem Eura 2024. u Njemačkoj. Španjolac je postao osmi vlasnik te prestižne nagrade koju Uefa dodjeljuje od 1996., nakon Matthiasa Sammera, Zinedinea Zidanea, Theodorosa Zagorakisa, Xavija, Inieste, Antoinea Griezmanna i Gianluigija Donnarumme, jedinog vratara među osvajačima.

Veznjak Manchester Cityja bez dvojbe je bio jedna od najvažnijih karika Furije u pohodu na rekordni četvrti naslov pobjednika Starog kontinenta, no je li doista bio baš najbolji igrač euro-smotre? Mišljenja su kao i uvijek podijeljena, no veći dio nogometne javnosti smatra da Rodri nije "taj". Takvom mišljenju skloni smo i mi.

Dojma smo ne samo da Rodri nije najbolji igrač Eura, već i da su barem četiri igrača iz redova njegove reprezentacije zaslužili tu nagradu prije njega. Naravno, mislimo na ubojita krila Williamsa i Yamala, Fabiana Ruiza koji je odigrao turnir života i naravno - "našeg" Danija Olma, Španjolca kojemu je Hrvatska drugi dom.

image

Fabian Ruiz, Yamal, Nico Williams, Dani Olmo

JAVIER SORIANO Afp

Posve sigurno se ne radi o "pljački stoljeća" ili nečemu sličnom, na kraju krajeva i Španjolcima je manje važno tko je dobio tu nagradu, no mora se priznati da je Uefa iznenadila svojom odlukom.

Mnogi smatraju da je Uefa to učinila kako bi napravila Rodriju dobru podlogu za osvajanje Zlatne lopte, odnosno nagrade za najboljeg igrača svijeta, drugi pak smatraju da je Rodri zasluženo dobio nagradu. Naravno, mišljenje je subjektivno, a istina, kao i obično, negdje na sredini...

image

Rodri proglašen najboljim igračem Eura

JAVIER SORIANO Afp

Linker
04. rujan 2024 08:18