Julian Nagelsmann

 MIGUEL MEDINA Afp
IZBORNIK ELFA U TRANSU

‘Ovo je bila bizarna utakmica, a odigrali smo 20 najboljih minuta na Euru; ‘Stadion se tresao, nevjerojatni su‘

Njemačka u četvrtfinalu čeka pobjednika dvoboja Španjolske i Gruzije
Piše: SN, HinaObjavljeno: 30. lipanj 2024. 00:14

Njemačka nogometna reprezentacija druga je momčad koja je izborila plasman u četvrtfinale Eura kojem su Nijemci domaćini, nakon što je u utakmici odigranoj u Dortmundu svladala Dansku s 2:0 (0:0).

Dvoboj je u 35. minuti prekinut na 20-ak minuta zbog grmljavinskog nevremena i tuče, a Nijemci su oba pogotka postigli u drugom poluvremenu. U 53. minuti je Kai Havertz realizirao kazneni udarac za vodstvo Njemačke, a konačnih 2-0 postavio je Jamal Musiala u 68. minuti.

Trener Julian Nagelsmann podijelio je svoje dojmove nakon utakmice.

- Bila je to bizarna nokaut utakmica. Prvih 20 minuta bilo je naših najboljih do sada na turniru. Zatim smo imali malu pauzu. Promijenili smo stvari nakon kišne pauze i opet smo se bolje branili. Rekli smo ekipi da još uvijek imamo faza u kojima ne funkcioniramo 100 posto. Moramo biti strpljiviji i čekati svoje trenutke.

Branič Nico Schlotterbeck zamijenio je kartoniranog Jonathana Taha u startnoj postavi.

- Odigrali smo sjajnu utakmicu i iza sebe imali nevjerojatne navijače. Stadion se tresao. Jako sam sretan zbog momčadi, zaslužili su to teškim radom. Mislim da vidite da smo nešto pokrenuli u zemlji.

- Bila je to divlja utakmica s napuštanjima, VAR-om, penalima i puno prilika. Bila je to zanimljiva nogometna utakmica za autsajdere, ali nervozna za njemačke navijače. Nije sve funkcioniralo, ali igrali smo srcem. Na kraju je prevagnulo veselje na terenu. Bio sam jako sretan što sam u prvih jedanaest i želio sam dati sve od sebe i odužiti se treneru - rekao je David Raum.

Posljednji je govorio Joshua Kimmich:

- Vratili smo se u igru ​​nakon što je danski gol poništen. U dobrom smo nizu i dugo nismo izgubili. To nam daje samopouzdanje. Danas smo opet imali dobre zamjene, to je ono što čini dobru momčad.

Njemačka u četvrtfinalu čeka pobjednika dvoboja Španjolske i Gruzije, koji je na rasporedu u nedjelju (21 sat) u Kölnu.

Linker
30. lipanj 2024 00:17