Bernardo Silva i Francisco Conceicao

 RONNY HARTMANN Afp
‘NEDAVNO SAM PROŠAO TO‘

Portugalska zvijezda poistovjetila se sa Slovencima: ‘Baš kao što je bilo okrutno za njih, sad je za nas‘

Reprezentativci Portugala pružili su podršku suigraču tragičaru dvoboja
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2024. 00:42

Španjolska protiv Francuzi prvi je polufinalni par Eura u Njemačkoj. Nakon što je Furija izbacila domaćina, isto su učinili Tricolori eliminiravši Portugalce boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Cristiano Ronaldo je nakon utakmice tješio neutješnog, uplakanog Pepea, dok je tragičar dvoboja Joao Felix gledao u nebo i upitkivao se: "Zašto baš ja?"...

- Nedavno sam i sam prošao to, ispali smo iz Lige prvaka i promašio sam jedanaesterac u četvrtfinalu protiv Real Madrida. Promašuju samo oni koji pucaju. To što je preuzeo odgovornost, otišao tamo i preuzeo teret izvođenja jedanaesterca... Naravno da boli, svi osjećamo pritisak u ovakvim trenucima i netko mora promašiti da druga momčad pobijedi. Danas je to bila Joãova krivnja i svi smo uz njega - rekao je Bernardo Silva i nastavio:

- Baš kao što je bilo okrutno za Sloveniju u osmini finala, danas je za nas. Idemo dalje, ovo je lekcija, pokušat ćemo biti bolji. Moramo nešto naučiti iz ovoga.

image

Joao Felix

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Lijevi bek Nuno Mendes odigrao je sjajnu utakmicu, potpuno je zatvorio hitre Francuze, ali kući odlazi poražen.

- Nažalost, odlazimo s gorkim okusom u ustima. Dali smo sve od sebe u 120 minuta da dođemo do pobjede. Imali smo puno prilika za gol, ali nismo zabili. Nogomet je takav, nekad dobiješ, nekad izgubiš. A ovaj put je bio red na nas da izgubimo - kazao je Mendes pa prokomentirao raspucavanje jedanaesteraca:

- To je nogomet. Promašili smo jedanaesterac, nebitno koji, ali ekipa je složna, loš je trenutak. Sada je vrijeme za odmor i kada budemo imali novu priliku, vratit ćemo se još jači. Ponosan na našu momčad, na Portugal, na navijače koji su uvijek bili ovdje i podržavali nas.

Rafael Leao nije pronalazio previše riječi.

- Želio bih zahvaliti svim Portugalcima na podršci. Bili su ključni na našem putu. Nažalost, danas je završilo. Nemam puno riječi, moj tim, od onih koji su igrali do onih koji su ušli, dao je sve od sebe - rekao je Leao pa pružio podršku suigraču koji je promašio u raspucavanju:

- On je drugačiji igrač, koji donosi drugačije stvari, s nevjerojatnim talentom. Ova epizoda će mu pomoći da preokrene stvari.

Linker
28. kolovoz 2024 04:19