PROFIMEDIA, SCREENSHOT
NESTVARNI KADROVI

Procurio video drame u Dortmundu koja je trajala 57 minuta, otkriveno tko je maskirani uljez na krovu stadiona

Policijska akcija odvijala se na vrtoglavim visinama i to uz pomoć helikoptera
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 30. lipanj 2024. 10:13

Skoro sat vremena trebalo je policiji da uhiti maskiranog muškarca koji se za vrijeme utakmice Njemačke i Danske popeo na konstrukciju krova stadiona u Dortmundu.

Prema navodima policije, 21-godišnjak iz Osnabrücka (inače grada nadomak Dortmunda) popeo se na krov za vrijeme utakmice u 22.27 sati i odbio sići. Kako se popeo i koji su uopće bili motivi njegovog čina još uvijek je nepoznato. Policiji je, također, nejasno i je li 21-godišnjak želio ugroziti posjetitelje stadiona.

Zbog policijske akcije koja se odvijala na vrtoglavim visinama i to uz pomoć helikoptera koji je osvjetljavao sumnjivca kako bi ga snage reda držale na oku početak drugog poluvremena je kasnio. Jasno se moglo vidjeti kako je sudac Michael Oliver u razgovoru s dvojicom kapetana Ilkayom Gündoganom i Kasperom Schmeichelom pokazuje prema krovu. Tek po završetku utakmice, točno 57 minuta nakon što je maskirani muškarac primijećen ondje gdje ne bi trebao biti, naoružani policajci su ga uhitili.

- Policija je sada uhitila muškarca. Ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti za druge ljude. Još uvijek ne možemo dati nikakve informacije o identitetu muškarca niti motivu - oglasila se njemačka policija još u nedjelju navečer.

image
MARKUS ULMER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Linker
30. lipanj 2024 10:54