Fabian Ruiz i Alvaro Morata

 ALBERTO PIZZOLI Afp
GLAVNO IZNENAĐENJE

‘Profesor nogometa‘: Španjolci slave nenadanog junaka Eura, majstorija protiv Hrvatske bila je samo uvertira

‘Dugo je ovakav igrač nedostajao našoj reprezentaciji‘
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2024. 06:38

Podvlačite li najbolje španjolske igrače na Euru, teže ćete promašiti nego pogoditi. Nico Williams, Lamine Yamal, Rodri, pa čak i Carvajal i Cucurella... Niz reprezentativaca Furije ostao je dosljedan ili probudio svoj najbolji nogomet, koji je dobar dio nogometne javnosti uvjerio u španjolsko zlato po završetku turnira...

Ne treba trčati pred rudo, no Španjolci u svakom slučaju imaju pravo dičiti svoje miljenike, a među njima se nalazi i jedan od kojeg uopće nisu očekivali tako važnu ulogu. Fabian Ruiz, čovjek koji je u prvoj utakmici lažnjakom prevario Modrića, zapucao kroz noge Šutalu i probio Livakovića za 2:0 vodstvo Španjolaca, oduševio je čitavu naciju.

image

Fabian Ruiz

ALBERTO PIZZOLI Afp

"Luis de la Fuente znao je da Fabian može zabijati jer prisutan je na svim dijelovima terena kako bi napravio štetu. Treneri diljem svijeta cijene ovakve igrače, španjolski broj 8 stigao je na Euro sa samo dva pogotka za reprezentaciju, sada je već na četiri na račun Hrvatske i Gruzije. I ne samo to, asistirao je Morati protiv Hrvatske, a sada i Nicu Williamsu. Predugo je ovakav igrač nedostajao reprezentaciji, samo on i bivši izbornik Luis Enrique znaju razloge", piše španjolski list Marca.

Pored pogotka i asistencije, Ruiz je završio ogled s Gruzijom s dva ključna dodavanja, tri od četiri točno upućene duge lopte, četiri udarca prema vratima, tri blokirana udarca, četiri od pet uspješnih driblinga i četiri osvojena duela na zemlji. Impresivnan učinak igrača PSG-a, kojeg će Nijemci morati detaljno proučiti.

Linker
01. srpanj 2024 06:38