FRANCK FIFE Afp
TUŽAN KRAJ

Ronaldu se ovo nikad u karijeri nije dogodilo. Potpuni krah zvijezde Portugala na Euru

Bilo je ovo prvo veliko reprezentativno natjecanje koje je Ronaldo završio bez postignutog gola
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2024. 06:01

Cristiano Ronaldo i njegov Portugal su nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca (3:5) protiv Francuske završili svoj put na Euru u Njemačkoj. Ronaldo je pri raspucavanju odradio svoj dio posla i zabio prvi jedanaesterac (iako doduše na kontroverzan način), ali je u konačnici presudila stativa Joaa Felixa, te su tako Portugalci ispali u četvrtfinalu.

Nakon utakmice se pojavio podatak koji sugerira kako je Euro u Njemačkoj, barem statistički, najgori odrađeni turnir u karijeri velikog Portugalca. Bilo je ovo prvo veliko reprezentativno natjecanje koje je Ronaldo završio bez postignutog gola, te se tako na u jednu ruku tužan način oprostio od nastupa na europskim prvenstvima.

Podsjetimo, Ronaldo je ranije najavio kako će mu ovo sigurno biti posljednje europsko prvenstvo u reprezentativnom dresu, a još uvijek nije potvrđeno hoće li nastupiti na nadolazećem SP-u u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

image
ODD ANDERSEN Afp

Ronaldo je također na ovom prvenstvu uputio mnoštvo slobodnih udaraca. Zbrojivši sve pokušaje na Euru i prijašnjim prvenstvima došli smo do brojke od 61 upućeni udarac, od kojih je u samo jednom pokušaju bio uspješan. Bio je to slobodan udarac protiv Španjolske na SP-u u Rusiji 2018. godine, kada je pogotkom postavio konačan 3:3 rezultat utakmice.

Dok je Ronaldova budućnost u reprezentaciji neizvjesna, postavilo se pitanje jesu li ovo bile i posljednje minute za Pepea u reprezentativnom dresu. Portugalac je nakon utakmice sljedeće:

- Nije vrijeme da pričamo o mogućem oproštaju s reprezentacijom. Sada je trenutak gubitka. Imat ću priliku razgovarati o tome - zaključio je.

Linker
06. rujan 2024 17:20