MIGUEL MEDINA Afp
ČUDO OD DJETETA

Španjolci otkrili: Yamalova poruka u kameru bila je upućena francuskoj zvijezdi, ovo je pozadina cijele priče

Misli i riječi znaju biti prilično moćne. A ponekad, eto, i opasne...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. srpanj 2024. 08:13

Lamine Yamal izabran je za igrača utakmice u polufinalu Europskog prvenstva u kojem je reprezentacija Španjolske s 2:1 svladala Francusku.

Sjajni 16-godišnji krilni napadač Barcelone postigao je fantastičan pogodak za ekspresno izjednačenje nakon francuskog vodstva, a preokret je ubrzo nakon toga osigurao Dani Olmo.

Po završetku utakmice imalo je Barcelonino čudo od djeteta i posebnu poruku. Naime, prema kameri je uputio gestu i rekao ‘habla, habla‘. Na hrvatskom to znači ‘pričaj, pričaj‘, a španjolski mediji ubrzo su otkrili da je poruka bila upućena veznjaku francuske reprezentacije Adrienu Rabiotu.

- Yamal vrlo dobro podnosi pritisak, ima puno kvaliteta i može igrati i na klupskoj razini te na velikom turniru. Uvijek je teško u polufinalu, ali na nama će biti da na njega stavimo pritisak, da mu ne dozvolimo da se razmaše i da mu pokažemo da će morati napraviti puno više nego što je napravio dosad ako želi igrati u finalu – rekao je 29-godišnji Rabiot na konferenciji za novinare.

image

Lamine Yamal i Adrien Rabiot

JAVIER SORIANO Afp

A španjolski tinejdžer učinio je upravo to; zabio je fenomenalan gol i ispisao povijest, postao je najmlađi strijelac na Europskom prvenstvu i srušio 20 godina stari rekord kojeg je držao Švicarac Johan Vonlanthen.

Rabiotove riječi na društvenim mrežama komentirao je i španjolski nogometaš Pedro Porro.

‘‘Da, nedostajala mu je jedna stvar, da sa 16 godina zabije gol u tvoje lice‘‘, napisao je igrač Tottenhama.

Možda Rabiot nakon svega izvuče i neku pouku, jer misli i riječi znaju biti prilično moćne. A ponekad, eto, i opasne...

Linker
07. rujan 2024 08:14