Toni Kroos

 TOBIAS SCHWARZ Afp
BOLJE DA NIJE VIDIO

Toni Kroos napokon progovorio o skandaloznoj odluci s Eura: ‘Suzdržavao sam se sve do danas...‘

‘Trenutak je gorak kada pogledate u retrospektivi i vidite ishod čitavog turnira ili važnost gola‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. srpanj 2024. 10:27

Situacija iz četvrtfinala Europskog prvenstva, kada u utakmici Njemačke i kasnijih prvaka Španjolaca sudac Anthony Taylor nije dosudio kazneni udarac nakon što je Marc Cucurella rukom blokirao udarac Jamala Musiale, "peče" i dalje legendarnog Tonija Kroosa i mnoge Nijemce.

U svom podcastu "Einfach mal Luppen" dojučerašnji veznjak Reala i najtrofejniji njemački klupski nogometaš u povijesti, koji je inače upravo utakmicom četvrtfinala završio svoju sjajnu karijeru, odgovorio je na pitanje o spornoj situaciji.

- Suzdržao sam se do danas... U tom trenutku niste toliko ljuti na suca jer ne možete sami to tako procijeniti. Naravno da sam tada obratio pozornost na suca. On je smatrao da tu situaciju ne mora ni gledati ili mu je sudac u VAR kazao: "Ne moraš to gledati". Naljutio sam se tek kad sam tu situaciju vidio nakon utakmice... - kazao je Kroos.

image

Toni Kroos i Joselu

TOBIAS SCHWARZ Afp

Na pitanje zašto engleski sudac nije gledao scenu na monitoru Kroos ima pretpostavku.

- Mislim da je to trebao barem pogledati. Ali mislim da je problem bio u tom što je znao ako pogleda tu situaciju, onda mora dosuditi kazneni udarac. Imao sam osjećaj da nije nužno želio dosuditi ga u takvoj utakmici - rekao je Kroos uz zaključak:

- Trenutak je gorak kada pogledate u retrospektivi i vidite ishod čitavog turnira ili važnost gola u tom trenutku. Na kraju, sve što smo mogli je prihvatiti sučevu odluku.

Linker
20. srpanj 2024 10:28