Merih Demiral

 RONNY HARTMANN Afp
PROŠLO JE 26 GODINA

Turčin poput krvnika Vatrenih: Ovo se posljednji put dogodilo u možda i najbolnijem porazu Hrvatske

Merih Demiral je postao drugi branič s dva pogotka u jednoj utakmici nokaut-faze na EP-u ili SP-u
Piše: SNObjavljeno: 03. srpanj 2024. 08:28

Za točno pet dana obilježit će se 26. obljetnica vjerojatno najbolnijeg poraza u povijest hrvatske nogometne reprezentacije. Vatreni su u polufinalu SP-a imali u šaci buduće svjetske prvake Francuze, ali stoper Lilian Thuram odlučio je baš toga dana zabiti jedina dva pogotka u svojoj karijeri i uništiti snove tek nedavno rođenoj Hrvatskoj.

Sve do jučer Thuram je bio jedini branič u povijesti nogometa koji je dvaput tresao mrežu u nekoj utakmici nokaut-faze velikog natjecanja (svjetska i europska prvenstva), a onda se pojavio - Merih Demiral.

Turski stoper, koji za kruh zarađuje u saudijskom Al Ahliju, doveo je Turke u vodstvo nad Austrijom već u 57. sekundi što je bio najbrži pogodak u povijesti nokaut-faze europskih prvenstava, a ujedno i drugi najbrži pogodak na europskim prvenstvima. U 59. je pogodio i drugi put za, ispostavilo se, prolazak Turske među najboljih osam reprezentacija Europe.

image
ANGELOS TZORTZINIS Afp

image
JAVIER SORIANO Afp

image
ADRIAN DENNIS Afp

Demiral je apsolutno zasluženo dobio nagradu za najboljeg igrača utakmice, a nakon prolaska u četvrtfinale je rekao:

- Želim zahvaliti Selçuku Şahinu, našem pomoćnom treneru. Pokazao nam je austrijske bolne točke i to smo znanje iskoristili na kornerima.

image
JOHN MACDOUGALL Afp

image
RONNY HARTMANN Afp

Linker
13. rujan 2024 00:26