Ollie Watkins odveo Englesku u finale

 KENZO TRIBOUILLARD Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

U Njemačkoj je na travnjaku proveo manje od pola sata i odveo Englesku do posljednje stepenice

Ovaj 28-godišnji ofenzivac proglašen je nakon prolaska u finale i igračem utakmice prema UEFA-i
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 10. srpanj 2024. 23:46

Sve je bilo spremno za produžetke u polufinalnom susretu u Dortmundu između Engleske i Nizozemske. Rezultat 1:1 je stajao na semaforu od 18. minute, odnosno poravnanja rezultata realiziranim kaznenim udarcem Harryja Kanea, do prve minute sudačke nadoknade, kada momčad Garetha Southgatea u finale pogotkom za konačnih 2:1 dovodi Ollie Watkins.

Engleskom strategu dva jokera s klupe, koja su priliku dobila od 81. minute, donijela su drugo finale Europskog prvenstva zaredom. Cole Palmer lijepom loptom u prostor uposlio je Watkinsa, koji pogađa u suprotni kut, "kroz" nizozemskog golmana Barta Verbruggena.

Napadač Aston Ville zaslužio je poziv u nacionalnu vrstu Engleske nakon odlične sezone u članu Lige prvaka iduće sezone, kada je zabio 19 pogodaka u 37 susreta Premiershipa. Sve je opravdao deset minuta nakon ulaska s klupe za pričuve, kada je dobio priliku umjesto kapetana Harryja Kanea i doveo svoj sastav "pred vrata raja".

- Pričali smo o tome koliko trebamo biti spremni, samo minuta je dovoljna za napraviti razliku. Jako mi je drago zbog njega, još jednom ćemo trebati sve u finalu - rekao je Kane od učinku njegove zamjene.

Inače, Watkins nije nastupio na turniru od kada je dobio 22 minute u 1:1 remiju s Danskom, ali kada je dobio priliku pretvorio se u heroja. Ovaj 28-godišnji ofenzivac proglašen je nakon prolaska u finale i igračem utakmice prema UEFA-i.

Watkins je, osim pogotka, radio razliku odličnim zadržavanjem lopte u posjedu kada je Engleska bila na nizozemskoj polovici terena, ali i sjajnom reakcijom, udarcem "iz prve". Nekoliko trenutaka ranije bio je nekoliko centimetara od toga da i prije nadoknade riješi pitanje pobjednika. (aš)

Linker
07. rujan 2024 15:49