ODD ANDERSEN Afp
PRVI PUT U POVIJESTI

Uefa uvela novo pravilo koje se neće svidjeti Olmu. Mogao bi se dogoditi dosad neviđen scenarij

Naime, ako bi prije netko bio izjednačen po broju pogodaka, gledao bi se broj asistencija
Piše: SNObjavljeno: 13. srpanj 2024. 07:29

Ostala je još samo jedna utakmica Europskog prvenstva - finale između Španjolske i Engleske koje će se održati u nedjelju u 21 sat. Osim što ćemo saznati tko postaje novi prvak Europe, također ćemo dobiti i Zlatnu kopačku, odnosno najboljeg strijelca.

U ovom trenutku, šest igrača na kontu ima tri pogotka, a jedina dva koja su u finalu, to jest imaju najveće šanse za osvajanje su Dani Olmo i Harry Kane. Ipak, Uefa je sada donijela odluku koja ne ide na ruku Španjolcu i miljeniku hrvatskih navijača.

Naime, kad je na prijašnjim Eurima bilo izjednačenja po broju pogodaka, gledao se broj asistencija, a nakon toga broj odigranih minuta. Tu je Olmo u prednosti nad svima jer ima dvije asistencije, Gakpo i Mikautadze po jednu, a Kane, Musiala i Schranz nemaju niti jednu.

Sada je Uefa promijenila pravila. Bude li više nogometaša na prvom mjestu po broju golova, svi će oni podijeliti nagradu, što znači da će, ne zabiju li ni Olmo ni Kane u finalu, titulu najboljeg strijelca turnira ponijeti čak šestorica nogometaša. U povijesti europskih prvenstava takav scenarij još nije viđen.

Linker
28. kolovoz 2024 14:45