Lamine Yamal

 

 MIGUEL MEDINA Afp
NAVRŠIO 17 GODINA

Veliki intervju najveće Euro senzacije: ‘Mbappe me tražio za dres. Engleska? Nitko nas ne može zaustaviti...‘

‘Jasno je da kao momčad ne postoji nitko kao Španjolska, igra s loptom, pritisak...‘, rekao je Yamal
Piše: SNObjavljeno: 13. srpanj 2024. 08:33

Lamine Yamal definitivno je najveća senzacija Eura. Dan prije velikog finala protiv Engleske u Berlinu, mladi Španjolac napunio je 17 godina, i tom prigodom dao veliki intervju za španjolsku Marcu. Posljednji intervju za spomenutu publikaciju dao je u ožujku ove godine, prije pripremnih susreta Španjolske s Kolumbijom i Brazilom.

- Pa jako sam se promijenio, i kao osoba i u načinu igre. Poraslo mi je samopouzdanje, fizički... Jako sam zadovoljan promjenom koju sam napravio - započeo je Yamal

Koliko ste puta gledali gol protiv Francuske?

- Puno, zapravo. Činilo mi se kao da ga nisam označio ili nisam vidio! Toliko poruka puno ljubavi čini me jako sretnim. Postoji fotografija na kojoj bježim nakon udarca. Kad tako pogodiš, znaš da je gol ili da će biti vrlo blizu. To je trenutak kada vidiš da ima puno prostora, digneš glavu i vidiš gol. Shvaćaš da ti to možeš. I imao sam sreću da je to bio gol.

Da bude slađe za vas, s druge strane bio je Rabiot, čovjek koji je bio jak na riječima prije same utakmice.

- Ne razmišljate o tim stvarima niti obraćate pažnju na to tko je ispred vas. Ono što je bilo važno je proći i pomoći momčadi. Ništa više. Nisam tome pridavao nikakvu važnost.

Finale u nedjelju?

- Finale iz snova, pogotovo s Engleskom ispred. Svi žele igrati takve utakmice. Sada želimo da kup završi u Španjolskoj.

Tko vam je najviše na mislima ususret ovoj velikoj utakmici?

- Pogotovo moji roditelji. Mnogo su patili sa mnom. Uvijek su bili uz mene. Oni su bili ti koji su me vodili na utakmice kad sam bio mali. Kad smo pobijedili Francusku, volio sam zamišljati koliko su bili sretni jer smo pobijedili i zbog mog gola.

Kakve su reakcije vaših prijatelja s ulice s kojima ste donedavno igrali?

- Oni su poludjeli. Utakmica s Francuskom bila je veliki uspjeh. Rečeno mi je da su svi u mojoj ulici u Mataróu uzvikivali moje ime.

image

Lamine Yamal

MIGUEL MEDINA Afp

Što vam je značio poljubac Carvajala nakon asistencije protiv Hrvatske?

- Veza koju imamo. Ovdje se ne fokusiramo na to igra li netko za Atletico, Madrid i Villarreal. Mi smo tim, reprezentacija i ono što tražimo je dati sve za svoje suigrače.

Carvajal stalno govori Rodriju da potpiše za Real Madrid, je li i vama rekao isto?

- Ne, ne, ja sam uvijek bio u Barceloni.

Tko vas je sve pitao za dres na Euru?

- Mbappé je tražio, kao i Chiesa protiv Italije. Ljudi iz opreme mi kažu tko to želi. Ako me Mbappé bude tražio, dat ću mu, nema problema. Ni ne znam što imam. Kad smo pobijedili Francusku, razmišljao sam o finalu, toliko si uzbuđen da se ne sjećaš.

Kako pobijediti Englesku?

- Igrati onako kako igramo, kao protiv Njemačke ili Francuske. Biti svoji, imati loptu i kontrolirati igru ​​u svakom trenutku. Mislim da smo najbolji u tome i nitko nas ne može zaustaviti ako to učinimo. Jasno je da kao momčad ne postoji nitko kao Španjolska, igra s loptom, pritisak... Ide nam jako dobro. Na kraju, stavljanje tog intenziteta je ključno. Bez toga ne možete pobijediti u finalu Eura.

Linker
02. rujan 2024 22:20