Daniel Olmo

 ODD ANDERSEN Afp
ŽESTOKE KRITIKE

VIDEO: ‘Dani Olmo je klasa! A ova dva francuska slijepca kao da nikad nogomet nisu igrali‘

‘Španjolci igraju s mozgom, pravi su znalci, prime i odigraju, vrate loptu, jaki su momčadski i složni‘
Piše: SNObjavljeno: 10. srpanj 2024. 09:23

Mlada Španjolska veliki je pobjednik možda i najvećeg dosadašnjeg okršaja na Euru u Njemačkoj. U sinoćnjem polufinalnom srazu momčad Luisa de la Fuentea slavila je protiv Francuske s 2:1 majstorskim pogocima Yamala i Danija Olma, a gol bivšeg dinamovca jedna je od glavnih tema nogometne poslastice u Münchenu.

‘Finale prije finala‘ zasluženo je tako otišlo na stranu Španjolaca, a Francuzi idu kući praćeni kritikama zbog rezultata, ali i ukupnog dojma.

POGOTKE YAMALA I DANIJA OLMA POGLEDAJTE OVDJE

Osebujni komentator RTS-a Rade Bogdanović bio je osobito kritičan prema igračima Didiera Deschampsa, a istovremeno pun hvale za bivšeg dinamovca koji je za samo 236 odigranih minuta na Euru skupio čak tri gola i dvije asistencije te konkurira za najboljeg igrača prvenstva.

"Dani Olmo je klasa! Primio je loptu unutrašnjom lijevom nogom, pa je vratio desnom. Ova dva francuska slijepca (Tchouaméni i Rabiot, op. a.) kao da nikad nogomet nisu igrali. A on dečko zna. Španjolci igraju s mozgom, pravi su znalci, prime i odigraju, vrate loptu, jaki su momčadski i složni. Tako je u svim selekcijama kod njih", prokomentirao je Bogdanović, inače bivši napadač.

image
TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp

"Sve skupa tuga i žalost. Francuzi su opterećeni milijunima i kompleksima. Vidjeli ste obuću i odjeću koju su imali na sebi kad su dolazili, to vam je kompleks. Nemaju kućni odgoj kad izgledaju kako izgledaju", rekao je Bogdanović pa se obrušio na kapetana Mbappea.

"Tu nas je 15 i svi se pitamo gdje je bio Mbappe. 15 šuteva je poslao preko prečke, a potpisao ugovor od nekoliko stotina milijuna eura. Bavio se politikom... Kao da im se nije igralo, ne vidi se momčadska igra i pripadnost. Veliko razočaranje. Snaga klade valja, um caruje".

Izbornik Španjolske Luis de la Fuente još je prije Eura objavio kako je njegova momčad najbolja te da će biti prvak Europe. Da bi to i ostvario, čeka ga još jedan ispit, veliki nedjeljni finale koje večeras tek trebaju izboriti Nizozemska ili Engleska.

Linker
06. rujan 2024 02:19