Screenshot/Reddit
LETJELE STOLICE I ČAŠE

VIDEO: Divljački neredi uoči polufinala Eura. Nizozemci žestoko mlatili, Englezi pobjegli u barove

Policija javlja kako su unaprijed upozorili na skupine agresivnih nizozemskih navijača
Piše: SNObjavljeno: 10. srpanj 2024. 19:42

Uvertiru u polufinalni dvoboj Eura 2024. između Engleske i Nizozemske izveli su navijači spomenutih reprezentacija. U lokalnom kafiću u Dortmundu letjele su čaše, boce, pa i stolice, a najžešći pripadnici sukobili su se i fizički.

Prava ulična tučnjava popraćena brojnim individualnim obračunima pretvorila se u posvemašnji kaos, sve dok se navijači Engleske nisu povukli u bar jer su ih Nizozemci počeli gađati staklenim bocama.

Prema prvim informacijama pet je engleskih navijača ozlijeđeno nakon niza napada. Nizozemski huligani navodno su se niotkud pojavili u barovima u kojima su svoja pića ispijali dotad mirni Britanci.

VIDEO INCIDENTA POGLEDAJTE OVDJE.

Policija javlja kako su unaprijed upozorili na skupine agresivnih nizozemskih navijača koje su putovale s jedinim ciljem da izazovu nerede uoči polufinala Eura.

Sukobi su se munjevito proširili platformom X, bivšim Twitterom, a jedan je korisnik napisao: "Evo, počinje u Dortmundu."

Ovo je još jedan u nizu navijačkih incidenata koji su se dogodili na ovogodišnjem prvenstvu u Berlinu, Gelsenkirchenu, Hamburgu i sada u Dortmundu.

Linker
10. srpanj 2024 19:45