Matjaž Kek se žali na suđenje

 Martin Rickett/PA Images/profimedia
DIREKTNO ISKLJUČENJE

VIDEO: Evo zašto je Kek dobio crveni karton. Napravio je potez koji je neoprostiv

Slovenski izbornik teško je podnio situaciju kad je Orsato dosudio jedanaesterac na Ronaldu
Piše: SNObjavljeno: 02. srpanj 2024. 00:18

Slovenska bajka na Euru rasplinula se u raspucavanju jedanaesteraca protiv Portugala. Odolijevali su momci Matjaža Keka u Frankfurtu punih 120 minuta, imali i čistu šansu za prolaz u četvrtfinale (promašaj Šeška u 115. minuti), a onda ih je u očaj bacio Diogo Costa, koji je obranio tri jedanaesterca zaredom.

Cijelu je dramu burno proživljavao i Matjaž Kek, i to na dvije lokacije. Do 105. minute bio je uz aut-liniju, a nakon toga na tribini, jer mu je sudac Daniele Orsato pokazao izravan crveni karton.

Situacija se u televizijskom prijenosu nije vidjela, no objašnjenje je stiglo naknadno. Kek je poludio zbog dosuđenog jedanaesterca na Joti, ušetao u teren i upustio se u raspravu sa sucem te u jednom trenutku dodirnuo njegovog pomoćnika za rame, što su bili neoprostivi potezi.

Kek je nakon toga još vjerojatno stigao svojim pomoćnicima dati samo brzinske upute za slučaj da će se izvoditi jedanaesterci, prije nego je pronašao svoje mjesto na tribini stadiona u Frankfurtu.

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Matjaž Kek:

"Kada izgubiš nakon izvođenja 11-eraca protiv reprezentacije kakva je Portugal, ostaje neki žal. Porazi se ne slave. Bila je ovo prava utakmica s nesretnim završetkom. Ponosan sam što vodim dečke s karakterom. Oko mene je ekipa koja je dobila zadovoljštinu već i time što je nogomet u Sloveniji opet doma."

Jan Oblak:

"Kad sve to vidiš, tim je teže. Nažalost, nije završilo kako smo htjeli. Naši navijači su bili nevjerojatni, stoga mi je još teže što nismo uspjeli. Nedostajalo je malo sreće." (Hina)

Linker
02. srpanj 2024 01:04