DANIEL ROLAND Afp
PRVI I JEDINI

VIDEO: Ovo je dosad bilo neviđeno na europskim prvenstvima, Portugalac majstorijama ispisao povijest

24-godišnji vratar će zauvijek pamtiti ovu utakmicu
Piše: SNObjavljeno: 02. srpanj 2024. 00:10

Ricardo, Danijel Subašić i Dominik Livaković jedina su trojica vratara u povijesti svjetskih prvenstva koja su u raspucavanjima obranila tri jedanaesterca u jednoj utakmici, a od ovoga ponedjeljka dobili smo i jedinog vratara koji se s takvim pothvatom može pohvaliti na europskom prvenstvu.

Diogo Costa u Frankfurtu je obranio tri od tri, sve pokušaje koje su slovenski nogometaši uputili prema njegovoj mreži. A kako su njegovi suigrači Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes i Bernardo Silva bili precizni, to je bilo dovoljno da Portugalci nakon izvođenja jedanaesteraca (3:0, 0:0 u regularnom dijelu) izbore četvrtfinale Eura u kojem ih čeka Francuska.

Junak susreta je već ranije opjevani Costa, 24-godišnji vratar Porta kojeg Transfermarkt procjenjuje na 40 milijuna eura i koji će zauvijek pamtiti ovu utakmicu. Ne samo po pobjedi i obranama u raspucavanju, veći i po velikoj obrani u 115. minuti kada je fantastičnom reakcijom zaustavio pokušaj Benjamina Šeška.

>>> IZVOĐENJE JEDANAESTERACA POGLEDAJTE OVDJE <<<

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Diogo Costa spomenutim je bravurama postao prvi vratar u povijesti Eura koji je imao tri obrane u raspucavanju, ali i prvi vratar koji u raspucavanju nije primio ni jedan pogodak. Jednom riječju - heroj!

Linker
02. srpanj 2024 00:33