Vincenzo Montella i Zlatko Dalić u Osijeku

 TOM DUBRAVEC Cropix
REAKCIJE U TURSKOJ

‘Novi izbornik ukrotio je Vatrene, ne kuka i ne traži izgovore. Livaković? Sad je tema za društvene mreže‘

Turski su mediji oduševljeni Vincenzom Montellom, koji je podigao reprezentaciju i odveo je na Euro
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. listopad 2023. 10:28

Turski su mediji puni hvale za svoju nogometnu reprezentaciju i novog izbornika Vincenza Montellu koju je u prve dvije utakmice protiv Hrvatske i Latvije osigurao plasman na europsku smotru.

Fanatik ističe kako će Turska po prvi put u svojoj povijesti zabilježiti treći uzastopni nastup na Europskom prvenstvu.

‘‘Hvala svima koji su doprinijeli ovoj veličanstvenoj pobjedi i osigurali vizu za Njemačku. Hrvatska je momčad koja ima posjed i stalno razmišlja o napadu. S druge strane, mi smo Hrvate slomili intenzivnim pritiskom i fizičkom igrom, koristeći široki prostor kojeg su ostavljali iza sebe. Montella zaslužuje velik pljesak za izvedbe momčadi, kao i za promjene kojima je rješavao probleme‘‘, navodi autor teksta.

Umut Eken u komentaru za Fanatik također hvali talijanskog stručnjaka.

‘‘U utakmici s Hrvatskom te u posljednjih pola sata protiv Latvije jasno se vidjela trenerska ruka. Energija igrača i njihovo slavlje s Montellom nakon završetka utakmice to potvrđuju. Ključna točka ove priče bio je razlaz s bivšim izbornikom Kuntzom‘‘, ističe turski novinar.

image

Slavlje Turaka

OZAN KOSE Afp

Posta naglašava kako je Turska ostvarila novi povijesni uspjeh, te je pritom i zaradila 9,25 milijuna eura kao nagradu za plasman na završni turnir Eura.

Tiražni Hürriyet posvetio je prostor hrvatskom vrataru Dominiku Livakoviću, koji od ove sezone nosi dres turskog velikana Fenerbahçea.

‘‘Hrvatski vratar Livaković postao je čestom temom na društvenim mrežama kad je protiv Walesa primio pogodak na sličan način kao protiv Turske. Nakon što je napustio svoja vrata, iskusni vratar nije mogao spriječiti Wilsonov udarac te je samo pogledom ispratio kako lopta ulazi u mrežu‘‘, navodi reporter Hürriyeta.

Sabah prenosi riječi izbornika Montelle koji je kazao kako je jako ponosan i sretan.

image

Vincenzo Montella

OZAN KOSE Afp

- Morali smo popraviti neke stvari. Primijetio sam to, sve smo dobro napravili. Otkako sam došao u Tursku, shvatio sam da je ovo grupa ljudi koja je vrlo strastvena i odana svojoj reprezentaciji. Nastojim biti izravan, razgovaram s igračima svaki puta, i s onima koji manje igraju. Takvi često rade razliku u nogometu. Svi su naši igrači međusobno izuzetno povezani, prava su momčad i to je naša snaga - objasnio je Montella, prvi strani trener koji je odveo Tursku na Euro.

A što Turci mogu napraviti u Njemačkoj? O tome u Milliyetu piše Burcu Kapu.

‘‘Reprezentacija s novim trenerom više izgleda kao momčad. Montella traži jasnija i bolja rješenja, umjesto da samo kuka i traži izgovore. Ne kao učitelj ili očinska figura, već kao jedan od sudionika. Svaki od igrača s njim je proslavio pogodak. Ako svatko napravi svoj posao, ova momčad će nam na turniru staviti osmijehe na lica. Ali samo ako svatko svoje obavi kako treba...‘‘, ističe turski komentator.

Linker
05. svibanj 2024 01:46