ANGELOS TZORTZINIS Afp
DVA MEGADERBIJA

Čeka nas spektakularni petak, s Eura će otići jedna od najjačih reprezentacija turnira

Četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva donosi spektakularne okršaje
Piše: SNObjavljeno: 02. srpanj 2024. 19:41

Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj se bliži kraju. U petak će se od Eura definitivno oprostiti jedan od najvećih favorita turnira.

Naime, u četvrtfinalu koje nas čeka ovog petka sastaju se Španjolska i Njemačka od 18 sati, te Portugal i Francuska od 21 sat.

Španjolci, koji su na ovom prvenstvu najviše pokazali, su s uvjerljivih 4:1 pobijedili Gruziju i izborili četvrtfinale protiv domaćina Njemačke koja ne izgleda toliko uvjerljivo, no i dalje je lako preko Danske s 2:0 prošla osminu finala.

Portugal se namučio sa Slovenijom i tek nakon jedanaesteraca otišao u četvrtfinale. Cristiano Ronaldo i društvo ne djeluju pretjerano moćno, ali pokazali su da ih se nikada ne smije otpisati. S druge strane, ni Francuzi nisu previše uvjerljivi.

Ekipa koju u napadu predvodi Kylian Mbappé, a imaju i čitav niz najvećih nogometnih imena, sramežljivo napreduje kroz ovaj turnir. Belgiju su pobijedili s minimalnih 1:0 i tako izborili okršaj s Portugalom. Nadamo se da će se mreže na ovom susretu otvoriti iako su ulozi veliki.

Kako bilo, u petak nas čeka pravi spektakl na Euru. Bit će to praznik za nogometne zaljubljenike.

Linker
06. listopad 2024 05:03