INA FASSBENDER Afp
TRESE MU SE STOLICA

Englezi već pronašli zamjenu za Southgatea? Zna se tko je prvi izbor, ali postoji velika prepreka

Odmah nakon poraza u finalu počelo se glasnije govoriti o njegovoj smjeni
Piše: SNObjavljeno: 15. srpanj 2024. 16:48

"It‘s not coming home". Još jedno razočaranje za reprezentaciju Engleske koja nije uspjela osvojiti Euro, na zadnjoj stepenici bolja od njih bila je Španjolska koja je kući odnijela trofej.

Jedan od glavnih krivaca za ovaj neuspjeh, ako se pita Engleze, jest izbornik Gareth Southgate, koji je konstantno na udaru zato što se smatra da bi s kadrom koji posjeduje trebao napraviti puno više. Odmah nakon poraza u finalu počelo se glasnije govoriti o njegovoj smjeni, a kada su ga upitali hoće li otići, rekao je da sada nije vrijeme da razmišlja o tome.

Ipak, vrlo je lako moguće da ipak više neće voditi reprezentaciju, a u Savezu već imaju neke potencijalne zamjene na piku. Prema pisanju Telegrapha, glavni kandidat za preuzimanje klupe jest Eddie Howe, trener Newcastlea. Na listi su i Graham Potter, Mauricio Pochettino, Thomas Tuchel, kao i izbornik mlade vrste (U21) Lee Carsley. Navodno je najveći problem u vezi Howea taj što bi ga morali nagovoriti da bitno smanji primanja ako bi se odlučio sjesti na klupu Engleske jer u Newcastleu ima oko pet milijuna eura godišnje.

U ovu priču mogli bi upasti i Frank Lampard te Steven Gerrard, ali su i dalje "autsajderi" te bi se s njima moglo ozbiljnije razgovarati tek ako niti jedno od gore navedenih imena ne bi bilo zainteresirano za dogovor i preuzimanje klupe.

Linker
15. srpanj 2024 16:51