Igrači reprezentacije Španjolske 

 ADRIAN DENNIS Afp
NAPREDAK NA TRANSFERMARKTU

Španjolska ‘natukla‘ cijenu preko milijarde eura, poznat i najskuplji igrač u povijesti reprezentacije

Yamal je najviše napredovao, ali jedan europski prvak vrijedi još više
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 23. srpanj 2024. 14:21

Nakon što su završena dva kontinentalna natjecanja, Europsko prvenstvo i Copa America, Transfermarkt je odlučio ažurirati vrijednosti igrača koji su na njima zasjali. Ukupno 67 igrača dobilo je nove cijene, 35 njih koji su nastupili na Euru te 32 s Cope.

Šestorica novih prvaka Europe podigli su vrijednost Španjolske za 70 milijuna eura te sada kadar La Roje vrijedi više od milijarde eura, ukupno 1,04. Najveći skok napravio je Lamine Yamal, koji je pak probio granicu od 100 milijuna eura. Vrijednost mu je narasla za 30 milijuna eura i sada vrijedi 120. Dragulj Barcelone je nakon svog 16. rođendana prije godinu dana imao rekordni iznos od 25 milijuna eura, a sada je postao prvi igrač mlađi od 19 godina s brojkom većom od 100 milijuna eura na TM-u. Zaslužio je to najbolji mladi igrač Eura, za mnoge ne samo mladi...

image

Lamine Yamal i Nico Williams

ADRIAN DENNIS Afp

Španjolski mediji pišu da Barca sada Yamala koristi i kao udicu za dva željena ovoljetna pojačanja, njegove suigrače iz reprezentacije. Zagrizli su Katalonci za Nicu Williamsa iz Athletic Bilbaa i Danija Olma iz RB Leipziga, koji su se zbližili sa 17-godišnjim suigračem. I njima dvojica narasla je cijena, obojici za 10 milijuna eura, kao i Rodriju, dok su Fabian Ruiz i Marc Cucurella napredovali za upola manji iznos. Rodri je sa 130 milijuna eura najskuplji Španjolac u povijesti prema TM-u, dok je Yamal sa 120 drugi ikada.

Dvojica nogometaša digla su svoje vrijednosti za po 15 milijuna eura. Jedan je također povezan sa Španjolskom, budući da je član Real Madrid. Mladi Turčin Arda Güler, tek 19-godišnjak, vrijedio je 30 milijuna eura, a sada je na 45. Güler je izjednačio turski rekord, tolike iznose prije njega postigli su Hakan Calhanoglu te Caglar Söyüncü. Riccardo Calafiori, iako je Italija apsolutno podbacila, izdignuo se iznad suigrača te s 30 otišao na 45 milijuna eura. Realno vrijedi i nešto više, saznat ćemo točno koliko kad ga Arsenal napokon otkupi od njegove Bologne.

image

Arda Guler

JOHN MACDOUGALL Afp

Giorgi Mamardašvili, sjajni gruzijski vratar, postao je najskuplji svjetski čuvar mreže nakon što mu je vrijednost dignuta s 35 na 45 milijuna eura. Toliko vrijedi i Portugalac Diogo Costa, dok su iza njih Gianluigi Donnarumma i Gregor Kobel s 40 milijuna eura.
Na Copi nije bilo velikih skokova, najveći napredak bio je pet milijuna eura, za toliko su narasli Argentinci Cristian Romero (Tottenham) i Lisandro Martinez (Manchester United) i Kolumbijci Daniel Munoz (Crystal Palace) te Richard Rios (Palmeiras). Romero, 26-godišnji stoper, sada vrijedi 65 milijuna eura i među 10 je najskupljih obrambenih nogometaša svijeta. Rios je također bio odličan, udvostručio je svoju cijenu, a iz Južne Amerike stižu vijesti da su za njega zainteresirani klubovi iz Engleske i Italije.

Linker
12. kolovoz 2024 11:32