KENZO TRIBOUILLARD Afp
NESLUŽBENO SE DOZNAJE

Srpski kapetan više neće igrati za reprezentaciju? Za sve je kriv loš odnos s Piksijem

Tadić je za reprezentaciju Srbije debitirao 2008. godine te je upisao 111 nastupa i zabio 23 pogotka
Piše: SNObjavljeno: 16. srpanj 2024. 23:52

Kapetan srpske nogometne reprezentacije Dušan Tadić više neće igrati za nacionalnu vrstu, doznaje Telegraf. Iako još ništa nije službeno objavljeno, nagađa se da je razlog odlaska neslaganje s izbornikom Draganom Stojkovićem Piksijem, što je nogometni svijet najbolje mogao vidjeti tijekom Eura kada je Tadić javno kritizirao izbornika.

Stojković nije stavio Tadića u početnu postavu protiv Engleske, nakon čega je 35-godišnjak rekao da je najbolji igrač u reprezentaciji, a nije krenuo od prve minute. Istu sudbinu doživio je i u odlučujućoj utakmici protiv Danske kada je dobio jedno poluvrijeme na terenu.

Jedna od Piksijevih izjava također je dolila "ulje na vatru":

- Meni je još jedan detalj sa sinoćne utakmice ostavio jak dojam, a to je izlazak iz igre Kanea i Morate. Dva kapetana, dva lidera svojih reprezentacija. Nijedna gesta, ni najmanja reakcija koja bi narušila duh u ekipi. Odlaze na klupu, pružaju podršku. To su stvari na kojima svi moramo učiti. Nema taštine i prevelikog ega, svi su u službi kolektiva i pobjeda je svima zajednički cilj - te je indirektno bocnuo Tadića zbog svih izjava kontra njega.

Tadić je za reprezentaciju Srbije debitirao 2008. godine te je upisao 111 nastupa i zabio 23 pogotka, a sada će se moći posvetiti klupskoj karijeri u kojoj brani boje Fenerbahçea.

Linker
26. kolovoz 2024 02:39