ANTE CIZMIC Cropix
OSTALO JOŠ JEDNO MJESTO

Ovo je 20 reprezentacija koje su direktno izborile Euro, Hrvatska zadnja upada u elitno društvo?

Utorak donosi završne oglede u skupinama B, D i I, no samo u jednoj skupini ima nepoznanica
Piše: HinaObjavljeno: 20. studeni 2023. 23:05

Uoči utorka, posljednjeg dana natjecanja po skupinama, poznato je 20 sudionika Europskog nogometnog prvenstva koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja iduće godine održati u Njemačkoj.

U ponedjeljak su vizu za EURO izborili branitelji naslova Talijani, te Slovenija i Češka. Plasman na EP ranije su izborili i Francuska, Engleska, Španjolska, Portugal, Belgija, Nizozemska, Turska, Škotska, Danska, Švicarska, Albanija, Austrija, Rumunjska, Mađarska, Srbija, Slovačka, te domaćin Njemačka.

U utorak ćemo doznati još jednu reprezentaciju, bit će to Hrvatska ili Wales, a posljednje tri karte dijelit će se u ožujku iduće godine kada je na rasporedu play-off.

Utorak donosi završne oglede u skupinama B, D i I, no samo u jednoj skupini ima nepoznanica, u skupini D u kojoj je Hrvatska.

Vatreni sami odlučuju o svojoj sudbini. U slučaju pobjede protiv Armenije na stadionu Maksimir, hrvatska reprezentacija će izboriti svoj sedmi EURO, pri čemu šesti u nizu. Od hrvatske samostalnosti, Vatreni nisu bili samo na jednom europskom prvenstvu, 2000. u Belgiji i Nizozemskoj.

Sve osim pobjede protiv Armenije, donosi moguću dramu. Hrvatska ima dva boda više od Walesa kojeg očekuje domaći ogled protiv Turske. U slučaju hrvatskog kiksa, Velšani će morati pobijediti Tursku ako žele ne EP.

Ždrijeb Europskog prvenstva na rasporedu je 2. prosinca u Hamburgu, a reprezentacije će biti raspoređene u četiri jakosne skupine, zavisno o rezultatima ostvarenim u ovim kvalifikacijama.

Hrvatskoj bi osvajanje skupine donijelo mjesto u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba, dok bi u slučaju drugog mjesta bili u trećoj jakosnoj skupini.

Linker
20. studeni 2023 23:08