Dragan Stojković

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
TAKO BLIZU EURA

Piksi u deliriju nakon rušenja Crne Gore, svoju Srbiju je opisao u šest riječi: ‘Mi sudbinu riješavamo sami‘

‘Čestitam igračima na odličnoj utakmici. Htijenje, želja, volja, napredovanje, karakter...‘
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2023. 23:36

Srbiju ponovno trese nogometna euforija, nakon više od dva desetljeća Orlovi bi mogli izboriti plasman na Europsko prvenstvo.

U skupni G još nema konačnog raspleta, ali su Mađarska i Srbija sada su na koračić od plasmana na Euro. Srbija je derbiju svladala Crnu Goru s 3:1, a Mađarska je od 0:2 došla do boda na gostovanju u Litvi i ostala na vrhu ljestvice s 14 bodova uz bod više i utakmicu manje od drugoplasirane Srbije. Kako će srpska reprezentacija u zadnjem nastupu ugostiti već eliminiranu Bugarsku, za očekivati je da će osvojiti barem bod, što bi bilo dovoljno za drugo mjesto.

SVE GOLOVE S UTAKMICE U BEOGRADU POGLEDAJTE OVDJE

Za pobjedu nad Crnogorcima u Beogradu zasluge pripadaju dvostrukom strijelcu Aleksandru Mitroviću (9, 73) te Dušanu Tadiću (77) koji je postigao gol za konačnih 3:1. Stevan Jovetić je u 36. minuti bio strijelac gola kojim su Crnogorci izjednačili na 1:1.

image

Dvostruki strijelac Aleksandar Mitrović

ANDREJ ISAKOVIC Afp

Izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi bio je u deliriju nakon važne pobjede.

"Čestitam igračima na odličnoj utakmici. Htijenje, želja, volja, napredovanje, karakter i kvaliteta. Jedna velika pobjeda i vrlo smo blizu cilja. Nije tragedija odigrati neriješeno, ali mi našu sudbinu rješavamo sami. Jako teška utakmica na psihološkom planu", rekao je izbornik Orlova i ustvrdio:

"Bio sam potpuno miran, znao sam da će igrači odraditi svoj dio posla onako kako treba".

Presretan je nakon pobjede bio i kapetan Dušan Tadić.

"Hvala svim ljudima koji su prepoznali naš težak trenutak. Ekipa je pokazala, možda nije primjereno reći, da imamo onu stvar i mislim da je to presudilo. Pokazali smo puno puta da možemo do preokreta. Dogodio se taj glupi pogodak i malo smo se izgubili. I dobro nam je došao predah, tada smo sjeli i rekli jedni drugima da smo fizički jači od njih. Krivo mi je samo što se odlučivalo protiv naše braće", rekao je Tadić.

Crna Gora se još može kvalificirati na Euro, ali za to su joj potrebne pobjede protiv Litve u Podgorici i protiv Mađarske u Budimpešti, uz uvjet da Srbija izgubi na svom terenu od Bugarske.

SKUPINA G:

Litva - Mađarska 2-2 (Černih 20, Širvis 33//Szoboslai 67pen, Varga 82)
Srbija - Crna Gora 3-1 (Mitrović 9, 74, Tadić 77//Jovetić 36)

1. Mađarska 6 4 2 0 11:4 14
2. Srbija 7 4 1 2 13:7 13
3. Crna Gora 5 2 2 1 5:5 8
4. Litva 7 1 3 3 8:11 6
5. Bugarska 6 0 2 4 3:10 2

Linker
05. svibanj 2024 00:13