Meho Kodro

 PASCAL MULLER/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
KONSTERNACIJA U BIH

Potez igrača nakon novog kiksa govori sve, odjeknula noćna poruka predsjednika Saveza: ‘Slijede promjene!‘

Izbornik Meho Kodro vjeruje da njegova reprezentacija ima kvalitetu za otići na Euro
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2023. 07:45

Nogometaši Bosne i Hercegovine sada su zaista jako daleko od prilike da se na Europsko prvenstvo sljedeće godine plasiraju izravno, iz svoje kvalifikacijske skupine. Poraz na Islandu (1:0) dodatno je kompromitirao šanse momčadi izbornika Mehe Kodre, pa im sada, četiri kola prije kraja igra samo teorija. BiH na ljestvici ima šest osvojenih bodova, a Slovačka na drugom mjestu u skupini ima 13.

U taboru Zmajeva nakon novog kiksa vlada opća konsternacija, ali izbornik Kodro još nije izgubio nadu u uspjeh.

- Nema razloga da mi razmišljamo o bilo čemu drugome, već samo o onome što imamo u rukama. Ako postoji i najmanja šansa, trebamo se pripremiti pa pokušati iskoristiti tu moguću šansu. Vidjet ćemo, nemam nešto previše za reći, već da se spremamo odgovoriti tim nekim zadaćama u kvalifikacijama. Mi se pripremamo za doigravanje, dotle nema razloga da nešto puno pričamo više na tu temu - kazao je Kodro.

image

Meho Kodro

AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

BiH ima zajamčeno mjesto u kvalifikacijskom doigravanju koje je izborila kroz ostvarenje u prošloj sezoni Lige nacija. Doigravanje će se po sustavu polufinale-finale, na jednu utakmicu, održati u reprezentativnom "prozoru" u ožujku sljedeće godine. Već se zna da će Bosna i Hercegovina biti domaćin polufinala.

Izbornik Kodro dobio je pitanje na press-konferenciji na Islandu, ima li BiH uopće kvalitete da ode i dostojno predstavlja zemlju na velikom natjecanju?

"Ja mislim da imamo, pričao sam to i prije mjesec dana i prije pet dana i sada sam uvjeren da imamo kvalitetu da izborimo na jedan ili drugi način plasman na EURO. Kad vidim gdje naši igrači igraju, način na koji treniraju i igraju i sve ostalo mislim da imamo kapacitet i potencijal da igramo na Europskom prvenstvu. Hoće li to biti, ja to ne znam, ali uvjeren sam da imamo igrače da se organiziramo da kroz kvalifikacije ili kroz baraž možemo dobaciti do Europskog prvenstva.

Nakon utakmice se na društvenim mrežama javio i predsjednik Nogometnog saveza BiH, Vico Zeljković:

- Poraz na Islandu nije nešto što smo očekivali. Do kraja kvalifikacija očekuju nas još četiri utakmice, ali je situacija u našoj grupi dosta teška za nas i ne zavisimo više samo od svojih rezultata. Imat ćemo priliku da kroz baraž izborimo plasman na Europsko prvenstvo, ali je jasno da moramo hitno nešto promijeniti i zato slijede rezovi i velike promjene - napisao je Zeljković.

Inače, niti jedan nogometaš reprezentacije BiH nakon utakmice na Islandu u mix-zoni nije dao izjavu za medije.

Standings provided by Sofascore
Linker
02. svibanj 2024 13:19