SEBASTIAN RäPPOLD/MATTHIAS KOCH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
Fussballliebe

Predstavljena službena lopta za Europsko nogometno prvenstvo 2024. godine, oglasio se i Zvonimir Boban

"Predani smo osiguravanju najviših mogućih standarda kvalitete i izvedbe - od stadiona do opreme"
Piše: HinaObjavljeno: 15. studeni 2023. 13:05

UEFA je na posebnoj svečanosti na Olimpijskom stadionu u Berlinu predstavila službenu loptu za Europsko nogometno prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

Adidasova lopta nosit će naziv Fusballliebe (Ljubav prema nogometu), napisala je UEFA uz obrazloženje da je lopta inspirirana užitkom nogometa i energijom turnira na Starom kontinentu.

Lopta je uglavnom bijela s obojenim rubovima, točkicama i kovitlacima, a na njoj su i ilustracije stadiona koji će ugostiti utakmice i imena gradova u kojima će se igrati.

Takozvana Fussballliebe je, prema UEFI, prva lopta na europskim prvenstvima s ugrađenom tehnologijom koja pomaže u donošenju odluka VAR-a.

"Europsko prvenstvo predstavlja vrhunac reprezentativnih natjecanja u Europi, zbog čega smo predani osiguravanju najviših mogućih standarda kvalitete i izvedbe - od stadiona do opreme", rekao je tehnički direktor UEFE Zvonimir Boban prilikom uručenja lopte.

Njemačka je domaćin svog prvog velikog međunarodnog nogometnog turnira od Svjetskog prvenstva 2006. godine, koje je u to vrijeme izazvalo neviđeni val oduševljenja s velikim navijačkim zonama diljem zemlje i događaj koji je nazvan "ljetnom bajkom".

EP 2024. održat će se od 14. lipnja do 14. srpnja u deset njemačkih gradova, a to su Berlin, Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, München i Stuttgart.

Linker
03. svibanj 2024 22:13