Benjamin Šeško

 Natasa Kupljenik/mi-press/shutterstock Editorial/profimedia
‘VRUĆA ROBA‘

Senzacija u susjedstvu: Rekorder briljirao, a nije ni znao tko je u publici? ‘Pratilo ga je pet top klubova‘

Mladić je donedavno bio žarka želja Manchester Uniteda, a kandidata bi sada moglo biti i više
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2023. 22:33

Reprezentacija Slovenije u četvrtak je s visokih 4:2 nadigrala Sjevernu Irsku u petoj utakmici H skupine kvalifikacija za Euro 2024, a budući da je Kazahstan pao protiv Finske (0:1), izabranici Matjaža Keka osvanuli su na trećem mjestu grupe. S 10 bodova izjednačeni su s drugoplasiranom Danskom, dok su Finci na vrhu tablice s 12 bodova.

Pred domaćom publikom u Ljubljani posebnu je pozornost ukrala i najveća zvijezda slovenske reprezentacije - Benjamin Šeško postigao je jedan, a namjestio još dva pogotka za svoju momčad i zaradio epitet igrača utakmice. Pogodak za 3:1 ujedno je i najljepši trenutak ogleda, Šeško je iz okreta zapucao ljevicom i upisao sedmi pogodak za slovensku reprezentaciju.

image

Benjamin Šeško u dresu RB Leipziga

ODD ANDERSEN Afp

Izvanredan nastup zvijezde iz našeg susjedstva dodatno je dobio na "težini" i nakon susreta, jer poznati insajder Fabrizio Romano objavio je da su utakmicu u Ljubljani pratili skauti elitnih klubova, a definitivno su zadovoljni viđenim.

"Fantastični Šeško upisao je gol i dvije asistencije, a pratili su ga skauti pet TOP klubova Europe", stoji u objavi talijanskog transfer-gurua.

Šeško vjerojatno nije ni znao kakva ga ugledan lica prate u Sloveniji, ali povezivanje s velikanima nikako mu nije novitet. Mladi 20-godišnji centarfor prošle je sezone briljirao u dresu Red Bull Salzburga, gdje su ga mediji užurbano proglasili "novim Haalandom".

Pored nekoliko kandidata za njegovu kupovinu, najviše se isticao Manchester United, no Šeško je odlučio ostati pod znakom Red Bulla i zaigrati za Leipzig, prosudivši da je rastući bundesligaš najbolja sredina za razvoj. Nijemci su ga platili 24 milijuna eura, čime je ovaj centarfor postao najskuplji slovenski igrač u povijesti zemlje.

Uoči reprezentativne stanke, Šeško je postigao dva zgoditka za Leipzig protiv Union Berlina (3:0), što mu je i prvi golgeterski učinak u novom klubu. Istim ritmom nastavio je i u reprezentativnom dresu, a iduća šansa mogla bi mu se pružiti već u nedjelju, kada Slovenci gostuju u San Marinu.

Linker
06. svibanj 2024 01:36