Đorđe Jovanović, bugarski napadač

 NIKOLAY DOYCHINOV/AFP/PROFIMEDIA Nikolay Doychinov/afp/profimedia
NEVJEROJATNA PRIČA

Skandal u kvalifikacijama za Euro: Bugari nemaju gdje igrati?! Savez ne popušta pod pritiskom

Gradonačelnikov apel nije naišao na odobrenje čelnika saveza koji su poslali jasnu poruku
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. studeni 2023. 13:16

Bugari su se pobrinuli za vjerojatno i najveći skandal u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo jer tri dana prije utakmice protiv Mađarske neizvjesno je hoće li se ona uopće i odigrati. Bugarska bi vrlo lako mogla ostati bez bodova i prije utakmice koja bi se trebala odigrati u četvrtak jer nema stadiona na kojem bi se igralo.

Naime, tamošnji nogometni Savez je bez prethodnih konzultacija utakmicu iz Sofije prebacio u Plovdiv. Problem je, međutim, što radovi na rekonstrukciji tamošnjeg stadiona Boteva nisu ni blizu gotovi. Vlasnik tvrtke koja je angažirana na radovima obavijestio je gradonačelnika Plovdiva Zdravka Dimitrova kako zbog toga ne može garantirati sigurnost gledatelja. Pritisnut tim apelom gradonačelnik je odbio potpisati suglasnost za odigravanje utakmice. Naravno, to nije naišlo na odobravanje čelnika nogometnog Saveza koji su navodno poručili kako će se utakmica igrati ili Plovdivu ili nigdje drugdje i pod cijenu da bude registrirana službenim 3:0 rezultatom u korist Mađarske.

Inače, Bugari su odavno izgubili sve šanse za plasman na Europsko prvenstvo, trenutno su posljednji u svojoj kvalifikacijskoj skupini sa svega dva osvojena boda.

Linker
26. travanj 2024 06:14