JANEK SKARZYNSKI Afp
‘STROGI PREKRŠAJ PRAVILA‘

Skandal uoči ključne utakmice za Euro: Tri igrača izbačena iz reprezentacije, do jutra ludovali po zabavama

Nastup u Njemačkoj je na koncu, a zvijezda Premier lige i dva suigrača imaju ‘pametnijeg‘ posla‘
Piše: SNObjavljeno: 19. studeni 2023. 14:38

Skandalozne vijesti stižu iz tabora češke nogometne reprezentacije. Uoči posljednje i ključne utakmice kvalifikacija za Euro, tri igrača naprasno su izbačena iz momčadi.

Desni bek Vladimir Coufal, napadač Jan Kuchta i branič Jakub Brabec prisiljeni su napustiti redove reprezentacije zbog kršenja internih pravila. Vodstvo im je poručilo da mogu spakirati kofere samo dan prije ogleda s Moldavijom. Češka u skupini E ima 12 bodova na drugom mjestu, Poljska im je za leđima sa samo bodom manje.

Doduše, Lewandowski i društvo odigrali su sve utakmice i ne mogu se plasirati u Njemačku, ali to ne znači da smije raditi "tko što hoće", tim više što Češka još uvijek može završiti kao vodeća budući da broji dva boda manje od Albanije. I najvažnije, pobjeda Moldavije, koja broji 10 bodova, prekrižit će opciju direktnog plasmana Češke na Euro. U tom slučaju, dugo u noć slavit će Moldavci.

"Trojica reprezentativaca u subotu navečer grubo su prekršila interna pravila reprezentacije. Brabec, Coufal i Kuchta odlukom vodstva reprezentacije odmah napuštaju naše redove", stoji u objavi nogometne reprezentacije Češke na društvenim mrežama.

U objavi se ne navodi što je kažnjeni trojac točno učinio, ali jasno je da su prešli sve granice tolerancije, stoga će se prerano vratiti klupskim obvezama. Coufal u West Ham, Kuchta u prašku Spartu, a Brabec u Aris iz Thessalonikija.

Međutim, češki portal Sport iskopao je informacije o grubom prekršaju. Trojac je, naime, umjesto odmora i štednje energije za posljednji dvoboj, nepunih 48 sati prije susreta viđen u zabavnom klubu u Olmoucu, gdje je i zakazan ogled. Ludovali su do jutarnjih sati, stoga je Savez mogao donijeti samo jednu odluku...

Linker
27. travanj 2024 19:23