Kevin Csoboth držao je Vargin dres na kraju utakmice

 LLUIS GENE Afp
SVI SU ODAHNULI

Mađari otkrili stanje ozlijeđenog Varge: ‘Zastrašujuć trenutak. Njemu smo posvetili pobjedu‘

Napadač Barnabás Varga pretrpio je frakturu jagodične kosti i morat će na operaciju
Piše: SNObjavljeno: 24. lipanj 2024. 00:43

Trenutak straha obilježio je utakmicu Mađarske i Škotske (1:0) u trećem kolu skupine A Europskog nogometnog prvenstva. Nakon sudara sa škotskim vratarom Gunnom, napadač Barnabás Varga ostao je nepomično ležati na terenu, a nakon toga ga je hitna služba odvezla u bolnicu.

Sa strepnjom su se nakon utakmice čekale informacije o Varginom zdravstvenom stanju, no olakšanje je stiglo nakon što je Mađarski nogometni savez potvrdio da je 29-godišnjak pri svijesti. Dobre vijesti imao je nakon utakmice i izbornik Marco Rossi.

- Igrači su mi prvo rekli da im je Barnabás izgledao kao da je bez svijesti. Svi su bili jako zabrinuti zbog njegovog stanja te su se bojali da su liječnici kasnili s intervencijom. Vjerojatno ni oni nisu shvatili koliko je situacija opasna.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Rossi je dodao da Varga sada "nije u riskantnoj situaciji" te da će u sljedećim satima vjerojatno biti operiran.

- Pretrpio je frakturu ovdje (pokazao je novinarima prema jagodičnoj kosti, op. a.), ali bit će dobro. Naravno, ako prođemo dalje, za njega je turnir završen.

O Varginom je stanju progovorio i igrač utakmice Roland Salli.

- Bio je to zastrašujući trenutak. Morat će na manju operaciju, no držimo palčeve da će nam se vratiti. Borili smo se za njega i posvećujemo mu pobjedu.

Linker
24. lipanj 2024 00:46