JAVIER SORIANO Afp
REAKCIJE NA REMI

Nijemcima srušeni snovi: ‘Ovo neće biti dovoljno za naslov prvaka Europe. Šteta što sad nemamo njega‘

‘‘Njemačka se spustila na zemlju nakon dvije lagane uvodne utakmice‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. lipanj 2024. 08:31

Njemačka se igrama i rezultatima u prva dva kola Europskog prvenstva svrstala među favorite natjecanja, no prikazano u 3. kolu protiv Švicarske malo je poljuljalo takvo uvjerenje.

‘‘Sretni remi sa Švicarskom (19. mjesto u svijetu) pokazao je da mi (16. mjesto) još uvijek nismo tako dobri kako smo se nadali! Škotska (39. mjesto) i Mađarska (27. mjesto) su druga i treća kategorija, piše Matthias Brügelmann u Bildu.

Članak je naslovljen ‘Šteta što sada nemamo Hummelsa‘‘, aludirajući na suspenziju koju je zaradio stoper Tah.

‘‘Naša momčad se i dalje traži, zato je dobro što je izbornik Nagelsmann opet postavio udarnu momčad. Sada imamo pet dana da naučimo iz pogreška. Dovoljno je vremena da ponovno izgradimo užu obranu nakon glupog žutog kartona Taha i Rüdigerove ozljede. Schlotterbeck i Anton su dobri braniči, ali osjećao bih se udobnije da je iskusni Hummels zamjena protiv mogućih suparnika Engleske ili Danske. Šteta što nije pozvan‘‘, zaključuje Brügelmann.

Još izravniji je u svom komentaru bio novinar Kickera Sebastian Wolff.

‘‘Igra protiv Švicarske neće biti dovoljna da se ostvari veliki cilj, naslov prvaka Europe. Postalo je očito koliko je teško ovoj momčadi kad su idejni začetnici Jamal Musiala i Florian Wirtz učinkovito blokirani. I koliko je ovisna o Toniju Kroosu‘‘, navodi Wolff.

Kao pozitivne strane nedjeljne utakmice u Frankfurtu ističe moral i strast koju je prikazala njemačka reprezentacija, te da Nagelsmann ima jokere s kojima može promijeniti i preokrenuti zbivanja na terenu.

Komentator Frankfurter Allgemeine Zeitunga Christopher Meltzer ističe kako bi ogled sa Švicarskom trebao biti upozorenje Njemačkoj o tome što bi se moglo dogoditi ako se dobar suparnik za nju dobro pripremi.

Dodaje i zanimljivu odluku švicarskog izbornika Murata Yakina koji je nastojao blokirati Kroosa u sredini terena.

‘‘U prvom poluvremenu Švicarska je odsjekla njemački napad od kreatora igre. Njegove najvažnije ‘mušterije‘ Gündogan, Musiala i Wirtz bili su potpuno odsječeni‘‘, napominje Meltzer.

Španjolska Marca je na sličnom tragu kao i njemački mediji.

‘‘Njemačka se spustila na zemlju nakon dvije lagane uvodne utakmice. Ogled protiv Švicarske pokazao je da je ranjiva. Protiv nje se može igrati i može joj se nanijeti šteta. No, velike momčadi uvijek imaju i plan B, bez obzira koliko ga pokušavale sakriti. Bez obzira na to koliko playmakera Njemačka imala, ona treba i golgetera. Stoga bi Füllkrug mogao biti od ogromne važnosti na ovom Euru‘‘, navodi Marca.

BBC je njemački remi sa Švicarcima prokomentirao ovim riječima:

‘‘Iako bi ova izvedba mogla poljuljati Njemačku, oni su i dalje jedan od favorita za podizanje trofeja u Berlinu. Pokazali su karakter da pronađu cilj koji im je bio potreban kako bi im put do finala postao lakši‘‘.

Linker
03. rujan 2024 02:49