Emre Can

 DAMIEN MEYER Afp
KAO IZ BAJKE

Njemačka u euforiji, izbornik stišava ludilo, a nitko nije sretan kao neočekivani junak: ‘Znate kad sam dobio poziv?‘

Nagelsmann nakon 5:1 pokušava stati na loptu: ‘Ovo je tek prvi korak, neće biti dobro ako sad stanemo‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. lipanj 2024. 08:27

Njemačka je u euforiji nakon 5:1 pobjede nad Škotima na otvaranju Europskog prvenstva.

"Njemačka reprezentacija rekordnim spektaklom utrla put u novu ljetnu bajku", piše njemački Sky Sport

Njemački izbornik Julian Nagelsmann pokušava, međutim, stati na loptu. Pobjedu protiv Škotske opisao je kao "dobru i važnu", ali također dodao kako je napravljen samo "prvi korak"

- Prvih 20 minuta bilo je impresivno, s puno snage, puno agresivnosti u kontrapresingu. Škotska je bila impresionirana, a mi smo igrali fokusirano do kraja. Dečki već znaju da je to bio jako dobar, ali tek prvi korak. I neće biti dobro ako sada stanemo, moramo nastaviti u srijedu - kazao je.

image
FABRICE COFFRINI Afp

A taj korak bit će Mađarska.

- Neugodni protivnici, teški za pripremu, vrlo prilagodljivi. Imaju vrlo divlju strukturu - osvrnuo se na idućeg protivnika.

Kapetan Ilkay Gündogan rekao je kako ga nije prevario dobar osjećaj kojeg je imao prije utakmice.

- Trebao nam je ovakav početak turnira. Imao sam jako dobar osjećaj prije utakmice i srećom to se pokazalo točnim. Upravo takvo raspoloženje i euforija nam trebaju da doguramo daleko. Ipak, gol koji smo primili pokazao je da sve ekipe imaju kvalitetu i da se mala nepažnja vrlo brzo može kazniti - rekao je.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Emre Can je, pak, proživio osobnu bajku. U reprezentaciju je pozvan naknadno, tek nekoliko dana prije početka Europskog prvenstva zbog ozljede Aleksandra Pavlovića, pa već protiv Škotske odigrao posljednjih 15-ak minuta, umjesto Tonija Kroosa.

- Sjajan osjećaj, luda priča. Zato volimo nogomet. Prije dva dana sam bio na odmoru, a onda mi u srijedu stiže poziv. Zahvalan sam, povjerenje će biti dobro za mene... Imamo puno kvalitete i s navijačima iza nas moramo držati papučicu gasa. Prvi korak je napravljen, ali ništa više - zaključio je strijelac petog pogotka za Njemačku.

Linker
06. rujan 2024 03:05