Robin Gosens i Nenad Bjelica u Union Berlinu

 Beautiful Sports/luciano Lima/imago Sportfotodienst/profimedia
PROPUŠTA EURO

Potpuni slom zvijezde: ‘Izbornik me nazvao, osjećao sam se kao gov**. Žena i ja smo zajedno plakali‘

Iako su se neki šutke pomirili s gorkom realnosti, igraču Union Berlina to nije pošlo za rukom
Piše: SNObjavljeno: 04. lipanj 2024. 20:38

Julian Nagelsmann na preliminarnom popisu reprezentacije Njemačke broji 27 imena, jedno će morati prekrižiti do 7. lipnja, kao i svi ostali izbornici.

Ranije ste mogli čuti da je Nagelsmannov odabir izazvao dosta kontroverzi u njemačkom medijskom prostoru. Mnogima nije jasno kako se među uzvanicima nije našao Mats Hummels, iskusni finalist Lige prvaka s Borussijom Dortmund, a čudi ih i izostanak Leona Goretzke, snažnog veznjaka minhenskog Bayerna.

I dok su se otpisani uglavnom šutke pomirili s gorkom realnosti, Robin Gosens javno se požalio činjenicom da će Euro pratiti s tribina ili "udobnosti" vlastitog doma.

- Osjećao sam se kao gov** - rekao je igrač Union Berlina, kojem je upravo loša klupska sezona u Bundesligi zatvorila vrata reprezentacije.

- Nagelsmann me nazvao i rekao: "Robine, stvarno mi je žao, ali ne mogu te povesti sa sobom. Stvarno vas cijenim, ali Unionova sezona ne ide vam u prilog" - otkrio je polivalentni veznjak, inače aktivan i na pozicijama krila i beka, koji je prikupio 7 golova i četiri asistencije u 37 nastupa minule sezone.

Gosens je za Elf odigrao 20 utakmica i postigao dva pogotka, brojalica se neće nastaviti ovog ljeta, što ga je potpuno slomilo.

- Sve sam podredio tome, Euro mi je san iz djetinjstva, a kad on nestane... Možda izgubite samopouzdanje. Plakao sam odmah nakon izbornikovog poziva, zatim sam nazvao suprugu i rekao joj: "Dušo, nisam uspio". Zajedno smo plakali oko dvije minute - kazao je Gosens pa podvukao:

- Još uvijek sam ljubitelj nogometa i reprezentacije. Imam nešto vremena da progutam ovo razočaranje.

Linker
04. lipanj 2024 20:39