LLUIS GENE Afp
DOMAĆIN U OSMINI FINALA

VIDEO: Nijemci stigli do druge pobjede na Euru, Mađarska pred ispadanjem s turnira

Musiala i Gündoğan donijeli su domaćinima pobjedu u drugoj utakmici u skupini A
Piše: Hina, SNObjavljeno: 19. lipanj 2024. 19:59

NJEMAČKA - MAĐARSKA 2:0 (Musiala 22., Gündoğan 67.)

Stuttgart, Stuttgart Arena

NJEMAČKA: Neuer - Kimmich, Rüdiger 🟨, Tah, Mittelstädt - Andrich (od 72. Can), Kroos - Musiala⚽ (od 72. Führich), Gündoğan⚽, Wirtz (od 58. Sane) - Havertz (od 58. Füllkrug)

MAĐARSKA: Gulácsi - Fiola, Orbán, Dárdai - Bolla (od 75. Adam), A. Nagy (od 64. Kleinheisler), Schäfer, Kerkez (od 75. Z. Nagy) - Sallai (od 87. Csoboth), Varga 🟨 (od 87. Gazdag), Szoboszlai

STUTTGART - MHPArena. Gledatelja: 54,000. Sudac: Danny Makkelie.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Njemačka nogometna reprezentacija, domaćin Eura, ostvarila je drugu pobjedu u skupini A, u drugom kolu u Stuttgartu svladala je Mađarsku s 2:0.

Ovom pobjedom Njemačka je praktički osigurala osminu finala, kao prva reprezentacija na Europskom prvenstvu. U prvom dijelu je strijelac bio Jamial Musiala u 22. minuti, dok je u drugom pogodio Ilkay Gundogan u 67. minuti.

Njemačka sada ima šest bodova, dok je druga u skupini Švicarska s tri boda i utakmicom manje. U nastavku večeri, od 21 sat, igrat će Švicarska i Škotska. Upiše li Švicarska pobjedu u tom ogledu, onda će i definitivno Njemačka i Švicarska osigurati proboj među 16 najboljih reprezentacija. U trećem kolu međusobno će igrati Njemačka i Švicarska te Mađarska i Škotska.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Posve otvoreno su odigrale obje reprezentacije tijekom prvih 45 minuta. Mađarska ni po čemu nije zaostajala za domaćinom prvenstva, a da će biti to vatreno prvo poluvrijeme nagovijestili su Mađari nakon samo 15-ak sekundi igre. Toliko je trebalo Mađarima za dolazak u suparnički šesnaesterac, ali je vratar Neuer spriječio šokantni start susreta reakcijom ispred Sallaija.

Potom su uslijedile dvije šanse najisturenijeg Nijemca Havertza, kao i po jedna situacija na obje strane gdje su udarci blokirani. Njemačka je vrlo lijepo kombinirala tijekom prvog poluvremena, a posebno su se isticali Gundogan s proigravanjima te rastrčani Musiala. Upravo su njih dvojica bili najzaslužniji za prvi pogodak Njemačke u 22. minuti.

image
LLUIS GENE Afp

Gundogan se izborio za loptu pred mađarskim vratima, premda su brojni Mađari u jednom trenutku stali računajući na prekršaj u napadu. No, Gundogan je došao do lopte, odigrao povratno za Musialu koji je pucao, a lopta se od Fiole odbila pod gredu za veliko slavlje na Stuttgart Areni.

Samo tri minute kasnije opet su Mađari zaprijetili. Iskosa, s 20 metara, vrlo dobro je slobodni udarac izveo Szoboszlai, ali je Neuer iščupao loptu iz kuta svojih vrata i spriječio izjednačenje. U završnici prvog dijela Njemačka je bila dominantnija, a najbolju je priliku imao strijelac Musiala. Dobro je pucao, ali je pogodio samo vanjski dio mreže.

Domaćin je nakratko ostao bez daha u nadoknadi prvog dijela. Mađarska je postigla pogodak, Sallai je bio strijelac, ali prethodno je označeno zaleđe.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Od početka drugog dijela Njemačka je tražila drugi pogodak i osiguravanje pobjede. U nekoliko situacija se istaknuo mađarski vratar Gulacsi, a potom je točno nakon sat vremena igre Mađarska imala sjajnu šansu za 1:1.

Sallai je odlično centrirao, ali je Varga glavom pucao preko vrata. Kada nije zabila Mađarska, jest Njemačka na drugoj strani, sedam minuta kasnije. Mittelstad je poslao povratnu loptu za Gundogana koji je nečuvan mirno naciljao mrežu za 2:0.

Do kraja susreta su obje reprezentacije imale nekoliko odličnih prilika za pogodak. Adam je zaprijetio za Mađare, dok je njemački igrač Kimmich u 90. spašavao Nijemce izbijajući loptu s gol linije. Opasno je živio i na drugoj strani Gulacsi. Nekoliko puta je zaprijetio Sane, ali mreže su ostale netaknute te je sve okončano 2:0 pobjedom Nijemaca.

image
DAMIEN MEYER Afp

KRAJ UTAKMICE
Mađarska je pokazala velik trud, želju i angažman da pokvari Nijemcima domaćinstvo, međutim Nagelsmann je savršeno uštimao njemački stroj i došao do druge pobjede na Euru. Mađarska se vrlo vjerojatno oprašta od natjecanja, dok su Nijemci prvi koji su osigurali osminu finala.

90. 🕖

Igrat će se još tri minute dodanog vremena.

90. Ponadali su se Mađari da bi mogli doći do gola, no Orbanovo preuranjeno slavlje pokvario je Kimmich požrtvovnim uklizavanjem u posljednji čas.

89. Mittelstädt zbog faula na Kleinheisleru dobiva žuti karton.

88. Sane je raspoložen, nakon njegova udarca Njemačka je izborila novi korner. Nijemci jednostavno žele dokrajčiti protivnika.

87.

Posljednje izmjene kod Mađara. Umjesto Varge i Sallaija u igru će Daniel Gazdag i Kevin Csoboth.

84.

Izlazi Ilkay Gundogan uz ovacije prepunih tribina, mijenja ga Deniz Undav.

image
LLUIS GENE Afp

83. Adam je zamalo vratio nadu Mađarima, ali Emre Can čisti ispred njega.

80. Nijemci nemaju namjeru povući se, Nagelsmannovi izabranici uporno rade pritisak na mađarsku obrambenu liniju.

75.

Ući će Zsolt Nagy i Martin Adam umjesto Kerkeza i Bolle.

75. Gulacsi još jednom spašava Mađarsku, sjajno je skinuo Saneov udarac.

72.

Za danas su gotovi Musiala i Andrich, ulaze Chris Führich i Emre Can.

67. ⚽ GOOOL!

Kapetan Gündoğan povećava vodstvo!

Kroos, Musiala i Mittelstädt sve su pripremili za Gündoğana koji smireno s desetak metara pogađa za 2:0.

image
THOMAS KIENZLE Afp

64.

Ušao je igrač Hajduka László Kleinheisler umjesto Adama Nagyja.

Talijanski izbornik na mađarskoj klupi Marco Rossi napravio je dvije izmjene na poluvremenu protiv Švicarske, što je bilo dovoljno znakovito. Činjenica da danas nije napravio ništa u poluvremenu govori da je zadovoljan učinkom svoje momčadi. Ipak, dojam je da su već mogli postići koji gol.

image
THOMAS KIENZLE Afp

60. Velika šansa Mađara! Varga je bio u skoku, a njegov pokušaj glavom odlazi tik iznad grede.

58.

Nijemci prvi mijenjaju. Izlaze Wirtz i Havertz, zamijenit će ih Sane i Füllkrug.

55. Evo malo uzbuđenja. Gundogan, a nakon njega i Kroos, zaprijetili su iz voleja, u oba navrata kao pobjednik izlazi Gulacsi.

50. Mnogo mirniji nastavak u odnosno na furiozno prvo poluvrijeme. Nijemci kontroliraju situaciju na terenu.

46. 🕖

Vraćamo se u Stuttgart. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA
Iako su Mađari imali nekoliko ozbiljnih šansi, Njemačka je ta koja je dominirala cijelom prvom dionicom. Veći posjed lopte i izraženu inicijativu pogotkom je okrunio Jamal Musiala. Mađari nemaju pravo na kiks tako da očekujemo nova uzbuđenja u nastavku.

image
LLUIS GENE Afp

45.+1. Zabija Sallai, ali označeno je zaleđe. Kakvo razočaranje za Mađare...

45. 🕖

Igrat će se dvije minute sučeva dodatka.

44. Svi su već loptu vidjeli loptu u golu, ali Musiala je pogodio samo vanjski dio mreže... 21-godišnji Nijemac porušio bi sve moguće rekorde da je ovo ušlo.

41. Još jedan opasan Kroosov korner, sada je Varga zamalo prevario svog vratara.

36. Nakon Kroosova kornera ne uspijeva Mittelstädt poentirati.

S 21 godinom i 119 dana Musiala je postao treći najmlađi igrač koji je zabio u dvije uzastopne EURO utakmice. Samo su Wayne Rooney (18 g. i 241 dana) i Ferenc Bene (21 g. i 114 dana) bili mlađi.

image
LLUIS GENE Afp

29. Mađari jure po brzo izjednačenje, opet je u šansi Szoboszlai, a u zadnji čas blokira ga Tah.

27. 🟨

Sve je više oštrih startova, sada je požutio Rüdiger.

24. Sjajna Neuerova obrana nakon još ljepšeg slobodnjaka Dominika Szoboszlaija!

23. 🟨
Barnabas Varga je prvi igrač sa žutim kartonom.

22. ⚽ GOOOL!

Musiala dovodi Nijemce u vodstvo!

Sumnjivo je to sve zajedno izgledalo jer je djelovalo kao da je Gundogan napravio prekršaj u napadu. Međutim, nakon VAR pregleda ocijenjeno je da je sve čisto i Musiala se upisuje u strijelce.

image
THOMAS KIENZLE Afp

19. Dobro su kombinirali Musiala, Havertz i Gundogan, ali Mađari su opet dobro postavljeni.

15. Mađari nisu nimalo impresionirani atmosferom. Sada prijeti Sallai, blokira ga Kimmich.

Njemački izbornik Julian Nagelsmann jučer je izjavio kako Mađarska voli stvarati šanse na "slabijoj protivničkoj strani", barem kako to oni smatraju. Prvih nekoliko šansi Mađarske uglavnom su dolazile preko lijevog boka na kojoj stoje Tah i Mittelstädt.

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

12. Sjajan Andrichev volej skreće Bolla u korner. Među njemačkim navijačima vlada sjajno raspoloženje, pjesma i bodrenje traju od samog početka.

11. Nova šansa Havertza. Izborio se za posjed u duelu s Orbanom, ali njegov dobar šut brani Gulacsi.

7. Mađari u naletu! Bolla dobro gađa iskosa, odlazi to od Andricha u korner.

5. Još jednom šutira zvijezda Arsenala Kai Havertz - ravno u mađarskog vratara. U oba navrata njemački je napadač izazvao pravu ludnicu na dupkom punim tribinama.

5. Još jednom šutira Havertz - ravno u mađarskog vratara.

3. Na suprotnoj strani Havertz stvara pomutnju, zasad bezuspješno.

1. Prva prilika Mađarske nakon samo 15 sekundi, ali dobro je reagirao Neuer.

1. 🕖

Počela je utakmica u Stuttgartu. Glavni je sudac 41-godišnji Danny Makkelie iz Rotterdama.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Ove se momčadi sastaju na drugom europskom prvenstvu zaredom. Dinamičan i sadržajan remi (2:2) odvio se prije tri godine, pri čemu se Njemačka dva puta vraćala i uzela bod. Tada su se kvalificirali u nokaut-fazu, a Mađarska je ispala - hoće li ovaj put stvari biti drugačije?

Pogledajte korteo vojske njemačkih navijača u Stuttgartu:

image

Njemačka - Mađarska

SOFASCORE

Linker
19. lipanj 2024 20:08