ANTE CIZMIC Cropix
HRVATSKA HOBOTNICA

Vatreni skidao čuda kada je bilo najpotrebnije: ‘Imam osjećaj da smo svi skupa proključali‘

‘Naravno sad smo razočarani, šok je kad primiš gol na kraju, imamo dosta vremena za rekuperaciju‘
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2024. 19:32

U utakmici 2. kola B skupine EURA u Hamburgu su nogometaši Hrvatske i Albanije odigrali 2-2 (0-1). Albanci su poveli pogotkom Qazima Lacija u 11. minuti nakon ubačaja Jasira Asanija, a izjednačio je Andrej Kramarić u 74. minuti na dodavanje Ante Budimira.

Samo dvije minute kasnije nakon akcije Budimira i Luke Sučića albanski branič Klaus Gjasula je postigao autogol. U 95. minuti Gjasula postiže gol za izjednačenje.

Dominik Livaković primio je dva gola, ali je imao sjajne obrane.

- Bila je to šokantna utakmica, pogotovo zato što smo primili gol u zadnjim trenucima. Trebali smo puno bolje odigrati prvo poluvrijeme, to treba dobro analizirati. U drugi dio smo odlično ušli, zabili dva gola, napravili preokret. Imam osjećaj da smo proključali svi skupa kao ekipa, mi igrači prodisali smo nakon prvog gola. Ali eto, nažalost, stvorili su nam tri stopostotne šanse pri kraju, to je za nas razočaranje.

Kako objašnjavate još jedan loš ulazak u utakmicu?

- Postojao je pritisak, oni su to dobro odradili, poslije su se dobro branili. Kad se smirimo trebamo sve analizirati.

image
CHRISTOPHE SIMON Afp

Kako na vas utječe ovaj neodlučen rezultat? Nemate više pravo na pogrešku, Italiju morate dobiti.

- Nemamo pravo na kalkulacije, Italiju moramo dobiti, možda to nije ni loše, idemo na sve ili ništa, moramo skupiti glave i pokušati sve napraviti u toj zadnjoj utakmici.

Atmosfera je u redu?

- Je, atmosfera je dobra, svi se slažemo. Naravno sad smo razočarani, šok je kad primiš gol na kraju, imamo dosta vremena za rekuperaciju i vjerujem da će to biti dobro na kraju.

Prije gola je vikao na suigrače...

- Oni su stvorili šanse, pa smo malo porazgovarali.

Je li drugo poluvrijeme putokaz za Leipzig?

- Je, definitivno, pokazatelj je kako treba ići, kako to treba izgledati, vjerujem da će od sljedeće utakmice do od prve minute tako biti.

Linker
19. lipanj 2024 19:38