FABRICE COFFRINI Afp
ELIMINIRANI I FRUSTRIRANI

VIDEO Škoti kipte od bijesa: ‘To je penal svakog dana u tjednu, užasna odluka suca‘

‘Mislim da se VAR trebao uključiti i reći mu da je napravio veliku pogrešku‘, smatra Shearer
Piše: SNObjavljeno: 24. lipanj 2024. 06:05

Novi posrtaj doživjela je ‘najnesretnija reprezentacija svijeta‘. Porazom od Mađarske, Škotska je u 12. nastupu na velikim natjecanjima upisala isti broj neuspjelih pokušaja prolaženja grupne faze.

Moglo je Europsko prvenstvo u Njemačkoj biti prekretnica po tom pitanju, ali stvari nisu išle na ruku izabranicima Stevea Clarkea. Imala je Škotska svojih prilika u završnici susreta s Mađarskom, mogli su oni biti ti koji će u sudačkoj nadoknadi slaviti, ali navijači Škotske žale za ipak jednom drugom situacijom.

Ili bolje reći kipte od bijesa. Riječ je o situaciji iz 79. minute kada je Stuart Armstrong izbio sam ispred Pétera Gulácsija, a u namjeri da uputi udarac zaustavio ga je mađarski stoper Willi Orban, zahvativši ga rukama i srušivši ga na pod. Istoga su trenutka skočili svi škotski igrači, uključujući izbornika Clarkea, međutim glavni sudac Facundo Tello samo je odmahnuo rukom.

U nevjerici su škotski navijači promatrali odluku suca, a s jednakom šokiranosti škotski je izbornik nakon utakmice prokomentirao odluku.

- Gol Mađarske došao je kao posljedica našeg pokušaja da dobijemo utakmicu. Gol je gotovo nebitan. Ključni trenutak za mene je bio jedanaesterac. Bio je 100% kazneni udarac. Netko mi mora objasniti zašto nije bio penal jer inače mislim da nešto nije u redu. Ne razumijem kako VAR to može pogledati i reći da nije penal - razočarano je za BBC Sport izjavio Clarke.

Izbezumljen odlukom Tella bio je i Alan Shearer, legenda engleskog nogometa.

- Sudac je donio užasnu odluku. To je penal ‘svakog dana u tjednu‘. Mislim da se VAR trebao uključiti i reći mu da je napravio veliku pogrešku. Orban ga je očito oborio, to je čist penal - zaključio je najbolji strijelac u povijesti Premier lige.

Linker
24. lipanj 2024 12:52