Ilkay Gundogan

 THOMAS KIENZLE Afp
Harvey Norman Junak dana

Zvijezda Barcelone asistencijom i golom odvela Nijemce u osminu finala Eura

‘Osjećaj je sve bolji, pogotovo s takvim momcima oko sebe‘, rekao je Gündogan
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 19. lipanj 2024. 23:25

Njemačka je pobjedom nad Mađarima 2:0 prošla u osminu finala Eura 2024. Njihov jučerašnji uspjeh došao je najviše zahvaljujući odličnoj igri kapetana Ilkaya Gündogana. Sadašnja Barcelonina i bivša zvijezda Manchester Cityja spretno je asistirao za prvi gol Jamala Musiale u 22. minuti, a zatim je sam završio posao za "Die Mannschaft", nakon 20 minuta drugog dijela. Tako je odveo domaćina do drugog slavlja u dvije utakmice, a nakon ove pobjede Njemačka da bi osvojila skupinu A treba osigurati samo neriješeno protiv Švicarske u posljednjem kolu.

Statistika naglašava izvrsnu igru Gündogana protiv Mađara. Točno je završio 84 posto svojih dodavanja, imao je 51 dodir, od čega šest u protivničkom kaznenog prostoru i osvojio je polovicu svojih duela.

- Uvijek želim raditi svoj posao na terenu što je bolje moguće. U ovoj napadačkoj poziciji, gdje se često morate pojaviti između protivničkih linija i stvarati mogućnosti dodavanja, to nije tako lako. Ali osjećaj je sve bolji, pogotovo s takvim momcima oko sebe - rekao je Gündogan.

Osim analitičke statistike, Gündogan je odlično povezivao ofenzivu i defenzivu momčadi Juliana Nagelsmanna. Sjajan posao radio je i bez posjeda. Čekao je svoju priliku u napadu, dok nije sam primio dodavanje Maximiliana Mittelstadta na sredini šesnaesterca suparnika i mirno ju "pospremio" u mrežu. U međuvremenu, obrambenoj fazi je radio konstantan pritisak na protivnika i kontrolirao je cijeli prostor centra travnjaka, dok nije uz pljesak publike napustio teren u 84. minuti.

Linker
19. lipanj 2024 23:33