Budimir, Kramarić i Livaković

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
Davorin Olivari
KAO U STOLNOM NOGOMETU

Bez jednog igrača, Vatreni bi već pakirali torbe. Izborniče, prestanite forsirati one koji ne mogu

Mi smo svoju sreću iskoristili za sljedećih pedeset godina, u Rusiji i u Kataru
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. lipanj 2024. 12:17

U utakmici kaosa i čistog ludila idemo spustiti loptu na zemlju. Izvukli smo se, a junak utakmice bio je Dominik Livaković. Jer, prvo poluvrijeme Vatrenih bilo je očajno, katastrofalno. Livaković je tad obranio dva zicera, mogla je ta dionica završiti s 3:0 za Albance, kao što je završila s La Rojom. I nikad se ne bismo vratili, ne budimo neozbiljni. Da su Albanci kvalitete Španjolaca, opet bismo bilo totalno razočarani.

Isto tako, da nije bilo Livakovića, danas bismo vjerojatno već pakirali putne torbe za doma. Nije baš idealno reagirao kod prvog gola za Albance, ali onda je spasio Hrvatsku. Još smo u igri, a to možemo zahvaliti samo Livakoviću. Da, i Budimiru, koji je napravio toliko toga dobrog da je osim Livakovića drugi junak jučerašnje utakmice.

Naši dečki su stajali na svojim pozicijama i čekali dodavanje

Valjda je Zlatko Dalić sad sve shvatio. Izborniče, prestanite forsirati igrače koji ne mogu. U prvom poluvremenu Hrvatska je igrala stolni nogomet. Naši dečki su stajali na svojim pozicijama i čekali dodavanje. I, srećom, Dalić je povukao poteze. Uveo je Luku Sučića i Marija Pašalića, sve je tada izgledalo bolje. Pusti Daliću senatore, daj više ubaci mlade dečke.

image

Daku i Livaković

RONNY HARTMANN Afp

I upravo zbog njih smo preokrenuli utakmicu, zbog njih smo na kraju ostali u igri. Mora se to zapamtiti. Znamo da smo svi u depresiji nakon što su nam Albanci zabili u petoj minuti sudačke nadoknade. No sjetimo se, mi smo svoju sreću iskoristili za sljedećih pedeset godina, u Rusiji i u Kataru. Sjajna su to bila vremena, ali ne može nas uvijek pratiti sreća. Negdje se vrati, jučer se vratilo.

“Starim psima” otpali su zubi, čini nam se da “mladi” mogu bolje gristi

No dobro, bitno je da smo ostali u igri, ponedjeljak je naša utakmica odluke s Italijom. Moramo biti mnogo bolji, daleko bolji. Mislite li da možemo? Možemo, ali tu utakmicu mogu igrati samo igrači koji mogu, s pravim intenzitetom, sa snagom, s brzinom, s agresivnošću...

Držimo da je sad sve na Daliću. Mora izabrati pravu momčad, zaboraviti staru slavu. Nekako nam se čini da bi mlade snage mogle biti bolje opcije. E sad, mogu li mlađi igrači riješiti utakmicu s Italijom? Držimo da mogu, prije nego, kako su nas nazvali, “stari psi”. “Starim psima” otpali su zubi, čini nam se da “mladi” mogu bolje gristi...

Linker
27. lipanj 2024 13:35