Ante Čačić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
STARE RANE

Bivši izbornik Vatrenih otvoreno: ‘U moje vrijeme nije bila dobra atmosfera, bilo je tu raznih podmetanja‘

Bivši izbornik reprezentacije najavio je nadolazeći Euro
Piše: SNObjavljeno: 12. lipanj 2024. 11:51

Bivši izbornik hrvatske nogometna reprezentacije Ante Čačić za N1 je najavio nadolazeće Europsko prvenstvo. Hrvatska će u skupini B odmjeriti snage sa Španjolskom, Albanijom i Italijom.

- Skupina je zaista teška. No, za ostale tri reprezentacije još teža zašto što je tu Hrvatska. Momčad koja je napravila sjajne rezultate na posljednja dva Svjetska prvenstva i u Ligi naciji. Imamo puno iskusnih igrača, a tu je i majstor Luka. Prisutna je velika simbioza između igrača i navijača - započeo je Čačić i dodao:

- Najteže će nam biti protiv Albanije. Oni su kroz kvalifikacije pokazali da funkcioniraju jako dobro, idu do zadnjeg atoma svojih mogućnosti. Svi igrači im igraju vani, pogotovo u Italiji, te su jako taktički obučeni. Utakmice sa Španjolskom i Italijom bit će egal.

Uoči Eura vlada velika euforija, očekivanja od Vatreni izuzetno su visoka.

- Moramo spustiti loptu na zemlju. Puno o nama govori konstantan odlazak na velika natjecanja. Po meni je prolazak grupe već veliki uspjeh. Oko reprezentacije je zaslužen šušur, no važno se odmaknuti od toga par dana prije utakmice. Potrebna je velika koncentracija, a uopće ne sumnjam da će to tako i biti.

Naši protivnici u skupini s maksimalnim oprezom gledaju prema Hrvatskoj.

- Već dugo smo vrijedni respekta. Zbog svih naših uspjeha, oni će igrati još jače i žešće protiv nas. Font igrača nam se proširio, prvenstveno mislim na Majera koji će biti važan u utakmici sa Španjolcima, jer može zadržati loptu. Veliki je kompliment što nas cijene, ali to može biti i nedostatak.

Hrvatska već dulje vrijeme nema klasičnog centralnog napadača.

- Poslije Šukera, Mandžukića, Bokšića, Olića, mi imamo problem centralnog napadača. Bitno je da s velikim brojem igrača dolazimo u završnicu, pogotovo vezni igrači, a tu su još Stanišić i Gvardiol. Već smo pokazali da to i možemo. Što god Dalić odluči ja se s tim slažem, jer on je s njima svaki dan.

Čačić je Vatrene vodio u 25 utakmica, a reprezentaciju je poveo na Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

- Biti u reprezentaciji je teško riječima opisivo. Energija koja vlada unutar momčadi, unutar saveza. Iako u moje vrijeme atmosfera nije bila kao danas, nije bila dobra. Bilo je tu raznih podmetanja. Imali smo dobru prezentaciju u Francuskoj, nedostajala nam je doza sreće. No, ta momčad se kasnije potvrdila u Rusiji. Ti naši reprezentativci su zavrijedili veliko poštovanje, jer čine veliku promociju za Hrvatsku - zaključio je Čačić.

Linker
31. kolovoz 2024 02:14