Pogodak Zaccagnija za 1-1 u osmoj minuti sudačke nadoknade

 JOHN MACDOUGALL Afp
ŠOKANTNI RASPLETI

Da Zaccagni nije uništio snove Vatrenih, Italija bi ispala s Eura. Evo i zašto

Ispostavilo se da je upravo taj pogodak odveo Italiju u osminu finala
Piše: SNObjavljeno: 27. lipanj 2024. 08:11

Posljednji dan natjecanja po skupinama na Euru u Njemačkoj iznjedrio je sasvim neočekivane rezultate i šokantne rasplete. Ukrajina je postala prva reprezentacija koja u novom formatu Eura nije prošla skupinu s četiri boda, dok je Gruzija šokirala moćne Portugalce i u debitantskom nastupu na velikim natjecanjima plasirala se u nokaut-fazu.

Nevjerojatan podvig Hviče Kvarachelije i ostatka gruzijske družine izbacio je Mađare, koji su u nedjelju pogotkom u 100. minuti pobijedili Škotsku, a da Mattia Zaccagni nije zabio Hrvatskoj u osmoj minuti sudačke nadoknade, i Talijani bi bili eliminirani!

image
JOHN MACDOUGALL Afp

image
GABRIEL BOUYS Afp

Naime, uoči okršaja Vatrenih i Azzurra pedantni nogometni statističari izračunali su da Italija ima 98 posto šanse skupine s tri osvojena boda, dakle čak i slučaju poraza od Hrvatske. Međutim, ispostavilo se da Zaccagni nije samo srušio snove Vatrenima, nego i odveo Italiju u osminu finala. Jer, da je Italija izgubila, imala bi tri boda, ali bi je u poretku najboljih trećeplasiranih pretekla Slovenija zbog bolje gol-razlike.

Podsjetimo, parovi osmine finala Eura u Njemačkoj su sljedeći: Španjolska - Gruzija, Njemačka - Danska, Portugal - Slovenija, Francuska - Belgija, Rumunjska - Nizozemska, Austrija - Turska, Engleska - Slovačka te Švicarska - Italija.

Linker
27. lipanj 2024 08:15