Navijači u Leipzigu već sanjaju novi dolazak u Berlin

 ANTE CIZMIC Cropix
EURO PREPUN NEIZVJESNOSTI

Daleko je Berlin: Hrvatska će strepiti čak i ako danas pobijedi, neizvjesnost bi mogla trajati danima

Postoji i mogućnost da Hrvatska bude treća s dva boda i prođe dalje, ali na tu opciju bolje je ne računati
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 24. lipanj 2024. 09:02

Pisali smo već koji je najvjerojatniji scenarij u slučaju da Hrvatska danas pobijedi Italiju, kada se igra utakmica osmine finala, gdje...

Međutim, format Eura je takav da nosi veliku neizvjesnost i nakon odrađenih utakmica u skupini. Hrvatska, primjerice, danas može svladati Italiju i još ne znati je li prošla u osminu finala. Vatreni bi uz trijumf nad Azzurrima u skupini završili treći iza drugoplasirane Albanije, kada bi ona pobijedila Španjolsku.

Nije vjerojatno, ali je moguće. Četiri boda bi trebala biti dosta za prolaz i s treće pozicije, no uslijedilo bi iščekivanje, barem do utorka, možda i do srijede, jer u skupinama C, D, E i F još postoji šansa da trećeplasirani također ima četiri boda. Nije vjerojatno, ali je moguće.

Postoji, isto tako, i mogućnost da Hrvatska bude treća s dva boda i prođe dalje, ali na tu opciju bolje je ne računati. Najizglednije je da bi rušenjem Talijana hrvatska vrsta dohvatila to drugo mjesto u skupini i izborila dvoboj osmine finala 29. lipnja u Berlinu s drugim iz skupine A.

Linker
07. rujan 2024 23:29