Cristiano Ronaldo i Bernardo Silva

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
REAKCIJE PROTIVNIKA

‘Dalić i stari psi mogli su ih uništiti!‘ Portugalci ogorčeni, Španjolci posebno hvale jednog Vatrenog

Izbornik Roberto Martinez doživio je drugi poraz otkad je zasjeo na klupu Portugala
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2024. 21:16

Dvije utakmice i dvije pobjede Hrvatske uoči Europskog prvenstva. Nismo bolje mogli započeti "projekt Njemačka", nakon Sjeverne Makedonije (3:0) pao je i Portugal, i to prvi put u povijesti.

Europski prvaci iz 2016. izgledali su posve nemoćno u prvih 45 minuta, tek u drugoj dionici ubacili su u brzinu više, ali nije im to bilo dovoljno da pred svojim navijačima izbore išta više od 1:2 poraza. Tamošnji mediji, jasno, nisu suviše zadovoljni predstavom izabranika Roberta Martineza.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

"Utakmica za zaborav", stoji u naslovu popularnog portugalskog portala A Bola, koji u tekstu podsjeća da je "ovo tek drugi poraz u eri Roberta Martineza". Mi ćemo dodati da je prvi doživio protiv Slovenije u prijateljskoj utakmici u ožujku. "Nikako se ne uspijeva nametnuti protiv balkanskih momčadi", zaključio je tim povodom izvjestitelj sa spomenutog medija. Priznat će i da Portugalci nisu pronašli pravo izdanje.

"Ovo je najmoćniji protivnik s kojim se Martinez susreo, naišao je na velike poteškoće", završava osvrt A Bole.

Utakmicu su znatiželjno pratili i Španjolci. Žele saznati što ih čeka u Berlinu za tjedan dana.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

"Hrvatska je mogla uništiti Portugalce", stoji u prvim redovima osvrta Marce, koja u naslovu ističe da pobjedu Hrvatske treba shvatiti kao "upozorenje Španjolskoj uoči Eura". Pronašli su prostor i za dodatne pohvale našem izbornik u i igračima, istaknuvši jednu od najvažnijih nota karaktera Vatrenih - znaju da uvijek ima nade.

"Zlatko Dalić i Hrvati stari su psi, nikada ne odustaju", podvukao je novinar španjolskog portala, a posebno nahvalio našeg reprezentativca zaslužnog za 2:1 slavlje: "Ante Budimir uvijek je na pravom mjestu".

Linker
28. srpanj 2024 11:23