CHRISTOPHE SIMON Afp
PRVA REAKCIJA IZBORNIKA

Dalić: Neću to uopće komentirati. Imali smo situaciju u svojim rukama...

"Nismo iznijeli loptu, pa kroz sredinu prođe lopta na lijevu stranu i primimo gol. To je tako valjda moralo biti"
Piše: SNObjavljeno: 24. lipanj 2024. 23:51

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 1:1 protiv Italije u Leipzigu. Vatreni su vodili od 55. minute kada je loptu iza leđa Gianluigija Donnarumme poslao Luka Modrić. Taj rezultat vodio nas je u osminu finala, a onda nas je u osmoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade rastužio Mattia Zaccagni.

Izbornik Zlatko Dalić iznio je prve dojmove nakon šokantne završnice:

- Zadnja minuta Albanija, zadnja minuta danas. Mogu samo čestitati dečkima na borbi, htijenju, žrtvi koji su pokazali, ali evo... Nije naš turnir - počeo je izbornik.

Analizirao je kobni trenutak u 98. minuti:

- Nismo iznijeli loptu, pa kroz sredinu prođe lopta na lijevu stranu i primimo gol. To je tako valjda moralo biti. A ova nadoknada, to neću komentirati...

Dalić je nastavio:

- Hrvatska je bila dobra, prvo poluvrijeme pogotovo. Nismo primili pogodak, to je ono što nismo uspjeli protiv Španjolske i Albanije. Mogu samo čestitati dečkima na velikoj borbi.

Ipak, pogreške su nas skupo koštale.

- Promašimo dva penala, dobijemo dva gola u sudačkoj nadoknadi, što je tu je. Teorija o prolasku dalje? Ma dobro, na to ne možemo utjecati, imali smo situaciju u svojim rukama. Hvala ljudima koji su nas bodrili, žao mi je zbog njih, razočaran sam najviše zbog toga. Ovo je neuspjeh, nismo prošli grupu - zaključio je izbornik.

Linker
25. lipanj 2024 00:07