SAMIR JORDAMOVIC Anadolu Via Afp
OPERACIJA EURO

Dalić prvo vodi Vatrene u Vatikan, a onda kreće ono pravo. Evo što sve čeka Hrvatsku

Pripreme zasad idu po planu, a ključnu taktički dani pred prvi ogled bit će od 11. do 13. lipnja u Neuruppinu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. lipanj 2024. 06:06

Dan nakon utakmice sa Sjevernom Makedonijom hrvatska reprezentacija trenirala je na pomoćnom terenu Rujevice od deset sati ujutro. Na travnjaku je bila većina igrača, ali ne i desetorica startera u ponedjeljak. Oni su odradili u fitnessu. Jedino je vratar Dominik Livaković stigao na igralište. Po prvi put s nacionalnom vrstom u ovom ciklusu trenirali su Marcelo Brozović i Mario Pašalić.

Brozović je, izgleda, željan treninga s reprezentacijom jer među prvima se pojavio na terenu. Zajedno s golmanima Ivušićem i Labrovićem. Kod Josipa Šutala vidjelo smo da ima povez na listu, no radio je sa suigračima, a kao zanimljivost istaknut ćemo Brozovićev jauk nakon što mu je kondicijski trener Luka Milanović malo jače uletio na treningu. Pokazujući vježbu koja se bazira na duelu, na čuvanju i oduzimanju lopte...

image
DAMIR SKOMRLJ

Vatreni se u srijedu moraju rano zaputiti iz hotela prema zračnoj luci na Krku, već u 5.40 imaju let, a nešto nakon osam sati bit će u Vatikanu u audijenciji kod Svetog oca. Izbornik Zlatko Dalić pokrenuto je tu ideju, igrači prihvatili, u Rim lete po blagoslov i nadahnuće uoči Eura.

Već do ručka trebali bi biti ponovno u hotelu Hilton Costabella, a poslijepodne imaju trening na Rujevici. U četvrtak će raditi na istom mjestu, a u petak ujutro lete u Portugal na utakmicu s tamošnjom reprezentacijom što će biti generalka za Euro. Dalić i suradnici htjeli će vidjeti kako momčad djeluje protiv tako snažnog rivala kojeg Hrvatska nikad nije pobijedila. Tko zna, možda to sad premijerno učini. Susret je u subotu u 18.45.

image
DAMIR SKOMRLJ

Već u nedjelju stižu u kamp u Mark Brandenburg u njemačkom Neuruppinu nedaleko od Berlina. Tamo će tesati taktiku za ogled sa Španjolskom 15. lipnja na Olimpijskom stadionu.

Luka Modrić priključio se momčadi u utorak, dobio tortu i komplimente na kakve je već navikao, a od ponedjeljka u kadru su Marcelo Brozović i Mario Pašalić. Momčad je konačno kompletirana, na okupu je svih 26 igrača.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Uoči Eura najviše će u fokusu biti La Roja, reprezentacija s kojim imamo neugodna iskustva iz zadnje dvije utakmice na Euru odigranom 2021. godine gdje nas je eliminirala u osmini finala u produžetku te u finalu Lige nacija 2023. godine gdje je dobila na jedanesterce. Knap susreti otišli su na njihovu stranu. No, Hrvatske se ne treba previše mentalno trošiti na Španjolsku, prvi je susret bitan i važno je osvojiti barem jedan bod, ali put na Euru će tek potom, bude li uspjeha u skupini, biti zahtjevan i s mnogo posla.

Pripreme zasad idu po planu, a ključnu taktički dani pred prvi ogled bit će od 11. do 13. lipnja u Neuruppinu na tamošnjem Volksparkstadionu. Imat će i jedan trening otvoren za gledatelja 10. lipnja na tom stadionu u kampu na kojem bi se moglo okupiti čak četiri tisuće promatrača, ako se obistine najave koje dolaze. Postoji zanimanje lokalnih ljudi, ali i Hrvata koji su spremni potegnuti do tamo, a žive u okolici Berlina ili u samoj njemačkoj prijestolnici.

Linker
05. lipanj 2024 06:06