ANTE CIZMIC Cropix
NEK‘ SE ČUJE ZA HRVATSKU

Dalićev istup odjeknuo do Otoka, znaju i tko starta u prvih 11? ‘Hrvat pred cijelim svijetom prozvao Englesku‘

‘Dalić je stao u strastvenu obranu svoje momčadi i izvukao usporedbu s Engleskom‘, piše Guardian
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. lipanj 2024. 08:30

Riječi hrvatskog izbornika Zlatka Dalića odjeknule su do Engleske. "Dalić prozvao Englesku i i kaže da njegova momčad zaslužuje više poštovanja" piše The Guardian u naslovu i nastavlja: "Dalić je stao u strastvenu obranu svoje momčadi i izvukao usporedbu s Engleskom od koje su bili uspješniji posljednjih godina rekavši da njegova momčad zaslužuje više poštovanje. Dalić je zadubio u povijesne knjige i iznio rezultate Engleske kako bi naglasio akreditive svoje strane prije nego što se Hrvatska u srijedu suoči s Albanijom u Hamburgu".

- Sigurno da nije bilo lijepo izgubiti prvu utakmicu i da osjećaj nije bio dobar. Nas nikad nisu pratili na najbolji mogući način, uvijek smo mi bili ti koje se stavljalo na začelje i nije se u nas vjerovalo, a mi smo u šest godina osvojili tri medalje. Ne znam tko je to uz Francusku napravio i ja uvijek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt od svih ostalih za ovo što smo uspjeli napraviti - kazao je Dalić na posljednjoj tiskovnoj konferenciji prije utakmice protiv Albanije i usporedio rezultate Hrvatske s rezultatima Engleske posljednjih godina.

- Nikada nas nisu pratili na najbolji način. Mi smo bili uvijek stavljeni na začelje, nitko nije vjerovao u nas a mi osvojili tri medalje u šest godina. Engleska jednu. A oni su zlatni a mi ne vrijedimo. Mi smo mali, hrabri, borbeni. Dokaz je 100 tisuća Hrvata u Berlinu. A rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se gleda. Znam da je dosta pesimizma. Nadam se da budem pravi, kakvi jesmo i što možemo. Ne brine nas što i tko govori. Sve smo sami napravili... "Znam da nakon ovog poraza od Španjolske ima puno pesimizma i negativnosti, ali dat ćemo sve od sebe i dajemo sve od sebe da budemo najbolji što možemo. Sve što smo napravili u proteklih šest, sedam godina, to moramo gledati i biti ponosni. Hrvatska je puno bolja nego što se govori i vidi u javnosti - rekao je.

Hrvatska je pod Dalićem bila viceprvak na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., treća u Kataru 2022. i viceprvak Lige nacija prošle godine. Engleska, koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 1966., bila je drugoplasirana na Euru 2020. i završila na trećem mjestu u Ligi nacija 2019. godine, podsjeća The Guardian dodajući kako protiv Albanije od prve minute kreće - Bruno Petković.

Linker
21. rujan 2024 16:56