JOHN MACDOUGALL Afp
ODJECI PORAZA

Englezi se pitaju je li Euro jedno natjecanje previše da Dalićevu momčad. Dohvatili se i Modrića

Engleski mediji se više bave snagom Španjolske, ali se našlo prostora i za hrvatsku momčad
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2024. 17:40

‘Nakon što su naišli na nezaustavljivu momčad Luisa de la Fuentea Hrvati su ostali s dojmom kako bi Euro moglo biti jedno natjecanje previše za ovu momčad‘. Tim je riječima engleski Daily Mail komentirao viđeno na utakmici u kojoj je Španjolska deklasirala Hrvatsku (3:0).

Iako se engleski mediji uglavnom bave izvedbom Furije, pronašlo se mjesta i za hrvatske nogometaše. Daily Mail ističe kako je Marcelo Brozović bio potpuno neprepoznatljiv te da je jedini njegov svijetli trenutak bio u napadu, kada je Unai Simón obranio njegov udarac dok je u defenzivnim situacijama bio jako lop. Uz Brozovića najviše kritika je dobio Ante Budimir koji, po Daily Mailu, nije bio ni blizu prilike da bude prijetnja za španjolski gol.

Englezi se bave i jedanaestercem kojeg je imala Hrvatska. U nevjerici su da je sudac Michael Oliver uopće pokazao na bijelu točku jer smatraju da kontakta između Rodrija i Brune Petkovića nije bilo.

‘Oliver samo nastavlja s kontroverzama oko VAR tehnologije koje smo gledali u Premier League‘, piše Daily Mail.

‘Momčad Zlatka Dalića je lako bila nadigrana od strane Španjolaca, koji su pod novim izbornikom De la Fuenteom postali učinkovitiji nego pod njegovim prethodnikom Luisom Enriqueom‘, dodaju Englezi.

The Independent se bavi usporedbom Luke Modrića i Laminea Yamala, najstarijeg i najmlađeg sudionika Eura do sada. Pitaju se je li ova Hrvatska prestara, a spominje se i kako je španjolski vezni red nadigrao hrvatski te da je Modrić bio u sjeni Fabiana Ruiza koji je više od deset godina mlađi od hrvatskog maestra. U tekstu se uspoređuje umirovljenje Tonija Kroosa te potpuno drugi plan Modrića.

‘Modrić kao da želi igrati zauvijek. Bilo je impresivno kada je s 37 godina proglašen trećim najboljim igračem Mundiala, a nakon toga je rekao da se neće oprostiti od reprezentacije. Hrvatska nema pravu zamjenu za njega. Dalićeva Hrvatska nikada nije imala ovako loš dan, a nakon njega se pojavljuje strah među navijačima da su zlatni dani Modrićeve generacije stvar prošlosti‘, piše Independent.

Linker
07. rujan 2024 17:58