PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
VELIKA ANALIZA

Evo kako su Englezi predstavili legendarnog kapetana Vatrenih: ‘Modrić je ujedno i slabost i snaga Hrvatske‘

Luka Sučić je pak prozvan nasljednikom Luke Modrića
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2024. 18:57

Dugo iščekivano Europsko prvenstvo u Njemačkoj samo što nije počelo. Do otvaranja na Allianz Areni ostalo je manje od tjedan dana, taktičke analize i najave dosegle su svoj vrhunac, a za jednu takvu pobrinuo se i engleski The Guardian.

Dubinskom obradom u kojoj su podrobno proučili svakog igrača koji se našao na finalnom popisu za Euro najavili su prvenstvo u kojem će se 24 reprezentacije boriti za titulu europskih prvaka. Naš je fokus, naravno, na Hrvatskoj koja je već u najosnovnijem opisu predstavljena s odveć zanimljivom tezom.

Naime, za glavnu snagu i slabost Vatrenih naveden je isti odgovor - Luka Modrić.

"Playmaker možda sada ima 38 godina, ali pokazao je u svojim nastupima za Real Madrid da je kao i uvijek dobar s loptom", predstavljen je prvo u pozitivnom tonu kapetan Hrvatske, a onda u jednu ruku i kao ‘mana‘:

"Ne sam igrač, već njegova prisutnost znači da drugi igrači moraju igrati na pozicijama koje za njih nisu nužno najbolje", navodi The Guardian.

U detaljnijem opisu hrvatskog veznjaka Guardian se dotakao Modrićevog teškog djetinjstva i činjenice da je sam svojim trudom i zalaganjem došao do statusa koji nosi danas. Ipak, nije propuštena prilika da se prezentira ni nešto tamnija strana 38-godišnjeg Modrića.

"Iako u manjoj mjeri, njegovi problemi s zakonom, uključujući optužbe za utaju poreza i lažno svjedočenje čine njegovu životnu priču posebnom", stoji u Modrićevom opisu.

Nastavno na hrvatskog kapetana, Luka Sučić prozvan je pak "nasljednikom Luke Modrića". Ističe se "izvanredan talent" 21-godišnjeg veznjaka Red Bull Salzburga, kao i "iznimna odmjerenost, ali i izravniji pristup od vladajućeg maestra na sredini terena."

Svi su igrači zavrijedili i sebi svojstvenu titulu pa je tako Dominik Livaković specijalist za penale, Joško Gvardiol obrambeni oslonac, Mateo Kovačić serijski pobjednik, Ivan Perišić legenda, Luka Ivanušec tajno oružje, Borna Sosa buntovnik, Marco Pašalić nadolazeća zvijezda, dok je Bruno Petković prozvan Maverickom, odnosno jedinstvenim.

Linker
27. rujan 2024 17:19