ANTE ČIZMIĆ/Cropix
POGLED IZ ITALIJE

Gazzetta: ‘Hrvatska će možda prvi put igrati bez dvojice sjajnih igrača. Ovo im je očajnička misija‘

Milanski dnevnik predstavio je hrvatsku reprezentaciju i istaknuo njezine vrline i mane
Piše: SNObjavljeno: 23. lipanj 2024. 19:12

Ugledna talijanska novina Gazzetta dello Sport u svom tiskanom izdanju predstavila je hrvatsku reprezentaciju, te istaknula mane i vrline Vatrenih. Nadolazeću utakmicu s Azzurima Talijani su predstavili kao mogući "posljednji ples" ove generacije.

"Hrvatski rizik u ovoj utakmici je posljednji ples, kraj ciklusa koji se nastavio iznad svih očekivanja. Hrvatska mora pobijediti. Remi bi ih doveo do dva boda na ljestvici, čime bi nastala očajnička misija ulaska među najbolje trećeplasirane momčadi", pišu Talijani i nastavljaju:

"Mogla bi to biti prva presudna utakmica bez sjajnih Brozovića i Perišića, prvi se vratio iz sezone s malo treninga u Saudijskoj Arabiji, a potonji je bio ozlijeđen dugo vremena prije nego što je prilično iznenađujuće pozvan. Perišić je igrao samo s Albanijom, Brozović je zamijenjen protiv Albanaca nakon što je također razočarao u debiju protiv Španjolske."

Talijani također navode moguće promjene u sastavu o kojima smo već pisali, i vjerojatni prelazak iz 4-3-3 formacije, u onu nešto ofenzivniju, 4-2-3-1 formaciju. Nastavili su s prednostima i manama naše vrste.

"Tehnički superioran tim, ali spor i ispod ritma. Albanija ih je uspjela dugo mučiti kontinuiranom agresijom s leđa, predviđajući veznjake i brzo restartajući. Nisu Hrvati nesavladivi u obrani. Kada je intenzitet manji, Modrićeva klasa, Kovačićev posjed i Kramarićeva napadačka kretnja stvaraju nadmoć."

Okrenuli su se na same igračke promjene, među kojima se ponovno pojavilo pitanje pozicije Joška Gvardiola.

"Je li bolji lijevi bek kao kod Španjolske ili središnji branič viđen protiv Albanci? Četvorka obrane ovisi o njegovoj poziciji: Stanišić desno, Šutalo i Gvardiol djeluju kao favoriti u sredini, lijevo Sosa ispred Juranovića", spominju i moguće promjene u ostatku momčadi, dok bi konačni sastav trebao, prema njihovom mišljenju, izgledati ovako: Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Kovačić - Pašalić, Sušić, Kramarić - Budimir

image

Potencijalni sastav Vatrenih

GAZZETTA DELLO SPORT

Za kraj su se dotaknuli i hrvatskih navijača.

"Neki strahovi za navijače: nogometni savez je kažnjen s 28 tisuća eura zbog raketiranja i bacanja predmeta tijekom utakmice protiv Albanije i sada poziva navijače da se "suzdrže" od određenih ponašanja."

Linker
30. lipanj 2024 21:03