ANTE CIZMIC Cropix
MRAČNE SILE PRATE VATRENE

Hrvatsko prokletstvo krenulo je s Turskom 2008. godine, ovo se nije dogodilo nikome u povijesti Eura

Vatrenima se to dogodilo čak četiri puta, a to se i poklopilo s ispadanjem s turnira
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2024. 20:26

Hrvatska je remijem s Italijom 1:1 napravila ogroman korak ka ispadanju s Eura na kojem nas drži još samo matematička šansa. Još je bolnije što je izjednačujući gol Talijana stigao u zadnjoj, osmoj minuti sučeve nadoknade vremena.

Španjolska Marca uočila je zanimljiv detalj. Naime, Hrvatsku prati prokletstvo. Ne postoji reprezentacija koja je u povijesti Eura ispustila više pobjeda u sučevoj nadoknadi od Hrvatske. Vatrenima se to dogodilo čak četiri puta, a to se i poklopilo s ispadanjem s turnira.

Prije tri godine nismo ispali u sučevoj nadoknadi, ali jesmo u produžecima. Morata je zabio u 100., a Oyarzabal u 103. minuti i tako je Španjolska izbacila Hrvatsku u osmini finala. Isto se dogodilo i 2016. godine.

Ricardo Quaresma je u 117. minuti produžetka zabio za veliko slavlje Portugala. Portugalci su Hrvatsku izbacili s 1:0, a onda kasnije i osvojili turnir. Ima i jedan detalj iz 2012. godine koji nije povezan s dodatkom, ali tada smo ispali u skupini nakon poraza 0:1 od Španjolske. Gol je zabio Jesus Navas u 88. minuti.

Kolekciju ispadanja u nadoknadama zatvara ona bolna utakmica s Turskom na Euru 2008. godine. Ivan Klasnić je zabio za vodstvo Hrvatske u 119. minuti, a Semih Sentürk izjednačio u 122. Na penale je slavila Turska i tako je krenulo prokletstvo...

Linker
02. srpanj 2024 21:03