Luciano Spalletti

 CLAUDIO VILLA Getty Images Via Afp
SUPARNIK VATRENIH

Italija objavila finalni popis s kojim će ‘napasti‘ Hrvatsku, bez Eura ostala poznata imena

Trenutačno najveći problem stručnom stožeru Azzurra predstavlja ozljeda važnog veznjaka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. lipanj 2024. 18:19

Talijanski izbornik Luciano Spalletti u četvrtak je objavio konačni popis 26 nogometaša koji će sudjelovati na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Spalletti je na pripreme za Euro pozvao 30 igrača koji su se okupili u kampu u Covercianu, no zbog ozljeda su otpali braniči Francesco Acerbi i Giorgio Scalvini te se umjesto njih priključio Federico Gatti.

S popisa za Njemačku otpali su vratar Ivan Provedel, veznjak Samuele Ricci te ofenzivac Riccardo Orsolini. Ipak, s obzirom na to da treći vratar Alex Meret nije u najboljem stanju, Provedel će ostati u pričuvi spreman za priključenje reprezentaciji ukaže li se za to potreba. Još ranije su zbog ozljeda otpali Destiny Udogie, Domenico Berardi i Nicolò Zaniolo.

Na konačnom Spallettijevom popisu nalaze se vratari Gianluigi Donnarumma (PSG), Alex Meret (Napoli) i Guglielmo Vicario (Tottenham), braniči Alessandro Bastoni (Inter), Raoul Bellanova (Torino), Alessandro Buongiorno (Torino), Riccardo Calafiori (Bologna), Andrea Cambiaso (Juventus), Matteo Darmian (Inter), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Federico Dimarco (Inter), Federico Gatti (Juventus) i Gianluca Mancini (Roma), veznjaci Nicolo Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Nicolo Fagioli (Juventus), Michael Folorunsho (Verona), Davide Frattesi (Inter), Jorginho (Arsenal) i Lorenzo Pellegrini (Roma) te napadači Federico Chiesa (Juventus), Stephan El Shaarawy (Roma), Giacomo Raspadori (Napoli), Mateo Retegui (Genoa), Gianluca Scamacca (Atalanta) i Mattia Zaccagni (Lazio).

Trenutačno najveći problem stručnom stožeru Azzurra predstavlja ozljeda važnog veznog igrača Nicola Barelle.

- Vjerujem našim liječnicima, a oni su mi rekli da je gotovo sigurno da će Barella biti spreman za nastup na Europskom prvenstvu. Jasno, moramo vidjeti kako će se stvari razvijati – kazao je talijanski izbornik.

U sklopu priprema za nastup na Europskom prvenstvu, Italija je u utorak remizirala s Turskom u utakmici bez pogodaka, dok će posljednju provjeru uoči odlaska u Njemačku imati u nedjelju u Empoliju protiv Bosne i Hercegovine.

Linker
06. lipanj 2024 18:20