CONOR MOLLOY Dppi Via Afp
VELIKO PRIZNANJE

Joško Gvardiol u odabranom društvu, popularna stranica ga uvrstila na treće mjesto elitnog popisa

OneFootball uvrstio ga je na listu najboljih lijevih bekova koji će igrati na nadolazećem Euru
Piše: SNObjavljeno: 26. svibanj 2024. 15:27

Joško Gvardiol odradio je odličnu debitantsku sezonu u Manchester Cityju. S Građanima je osvojio Premier ligu, UEFA-in Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo. Sve to napravio je igrajući na poziciji lijevog beka na kojoj se ustalio u početnom sastavu.

Posebno je briljirao krajem sezone kada je zabio svih pet golova u dresu Cityja. Strijelac je bio protiv Real Madrida, Lutona, Nottingham Foresta, a dva gola zabio je Fulhamu. Ne čudi stoga što ga je OneFootball uvrstio na listu najboljih lijevih bekova koji će igrati na nadolazećem Europskom prvenstvu.

Gvardiol se nalazi na trećem mjestu elitnog popisa, ostavljajući iza sebe Joaa Cancela i Thea Hernandeza. Ispred hrvatskog reprezentativca su se pronašli jedino zvijezda Liverpoola i Škotske Andy Robertson te Nijemac Maximilian Mittelstädt.

Za Gvardiola kažu kako je Zlatku Daliću od prve opcije na stoperskoj poziciji postao rješenje za mjesto lijevog beka. Pohvalili su njegovu prilagodbu na novu poziciju i važne golove u napetoj borbi za titulu u kojoj kažu da je bio ključan kotačić. Za kraj spominju Bornu Sosu kao prijašnjeg rješenja na poziciji lijevog beka. Nakon ovih Gvardiolovih predstava, Sosa će gotovo sigurno završiti na klupi.

Gvardiol se ovog ljeta priključio Cityju iz RB Leipziga u transferu vrijednom 90 milijuna eura. U 41 nastupu za klub zabio je pet golova i dodao tri asistencije. U svojoj prvoj sezoni je oduševio otočke medije i Pepa Guardiolu, a dojam je da će narednih godina još više rasti.

Linker
26. svibanj 2024 15:27